Събота, 26 Септември 2020

Вторник, 04 Октомври 2016 14:30

Кабинетът отпусна 250 бона за Голямата базилика в Плиска

Министрите гласуваха днес допълнителни разходи за 13,575 млн. лева

Кабинетът одобри 250 000 лева по бюджета на Министерството на културата, които са преднанзачени за нсервация и реставрация на обект „Голямата базилика“ в Археологически резерват „Ранносредновековен град Плиска“.

На заседанието си днес Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 13,575 млн. лева.

От тях 7 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на мерки за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“.

Разчетени са и 5,115 млн. лв. по бюджетите на редица общини като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна.

За награди на спортисти за постигнати призови класирания на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. са одобрени 100 хил. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта.

За ремонта на храм „Всех Святих“ в град Русе са предвидени 250 хил. лева.

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер 860 хил. лв. за закупуване на нов компютърен томограф за Военномедицинска академия за здравно-медицински услуги и профилактични дейности по опазване здравето на населението.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар