Четвъртък, 27 Февруари 2020

Вторник, 04 Октомври 2016 18:17

Орешарски: Не съм кандидат на Доган и Пеевски

Пламен Орешарски отрече  в ефира на БТВ твърдението на Хюсеин Хафъзов от ДОСТ, че активисти на ДПС са събирали подписи за президентската му номинация и че е кандидат на Доган и на Пеевски.

Не съм говорил с никого във връзка с кандидатирането си, решението да се кандидатирам взех аз. Няма как в изпълнителната власт да не сте зависим от партиите и от парламентарното мнозинство. И г-н Борисов в момента е зависим от парламентарното мнозинство, както бях и аз, коментира кандидат-президентът.

По думите му твърденията на премиера Бойко Борисов, че кабинетът Орешарски е оставил тежко наследство във финансов план, не отговарят на истината. Бих призовал Борисов да вземем статистиките от сайта на Министерството на финансите и да говорим с цифри. Той обикновено говори с нападки, които не разбирам. Винаги съм гледал с учудване на неговите коментари по финансови теми. Аз например от футбол не разбирам и с него за футбол не бих говорил. По време на управлението ми обърнахме отрицателните икономически тенденции, взехме мерки за стабилизиране на приходната част на бюджета, започна строителството на оградата по границата с Турция, заяви бившият министър-председател.

Като една от причините да се кандидатира за президент той определи "нарастващият авторитаризъм в страната", който, по думите му заплашва устоите на държавността. Не мога да стоя и да гледам отстрани, подчерта Орешарски. Според него трябва да имаме по-силна и балансирана външна политика. Външната политика на Плевнелиев беше доста едностранчива.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 04 Октомври 2016 18:17
  За Ларгото е виновен Орешарски

  "Ларгото е най-тежкият обект. Минаха много проверки, одити, ОЛАФ направи проверка.

  Всяка фактура за 5 лв. стои в Министерство на културата. Имаше едно единствено притеснение - в Германия като бях в болница, ми се съобщи, че има възможност да загубим 3 млн. евро.

  Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на Министерството от бюджета - и без това малкия бюджет - и да покрия загубата на европейски пари.

  Търсихме всички възможности. Болен, спрях лечението си, върнах се в София. Това пусто Ларго... Казвам пусто, защото и то може да ми е помогнало да се разболея.

  Когато видях, че се забавят, разговаряхме с хората дали може тихо и спокойно да изпълним срока, за да не загубим пари.

  Целият проблем е в тези 30 дни, за което е виновно правителството на Орешарски. Една година в найлони стоя обектът."

  Вежди Рашидов пред журналисти в парламента

 • Вторник, 04 Октомври 2016 18:17
  Станишев се разграничи от Орешарски, подкрепя ген. Радев

  Състезанието на тези избори е между БСП и ГЕРБ, казва лидерът на ПЕС

 • Вторник, 04 Октомври 2016 18:17
  Андрей Райчев: Орешарски ще играе в полза на ГЕРБ

  Бившият премиер едва ли ще вземе повече от 1% на изборите, прогнозира социологът

Оставете коментар