Петък, 17 Август 2018
Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28

Андрей Райчев: Кристалина Георгиева се изложи

Това е нашата „Кен ли, либи диби далт ю”, заяви социологът

Социологът Андрей Райчев сподели, че Кристалина Георгиева се е изложила пред ООН. При последното гласуване тя остана предпоследна, въпреки големите очаквания към нея.

"Идеята, че тази жена може да стане с марш на скок генерален секретар на ООН, влизайки от нищото, е глупава. Всички по време на изслушването я превъзхождаха, заяви социологът Андрей Райчев. Това е нашата „Кен ли и либи диби далт ю”, тя се изложи. Няма какво да си говорим, можеше Бокова да спечели, но се изложихме като кифладжии с тази посредствена кандидатура. Изводът е, че вече няма да ни канят никъде. Излагация, позор, изригна Райчев.

Не на това мнение обаче беше социологът Нено Димов. "Сега се хвърляме в другата крайност – голям провал. Това не са олимпийските игри. Има само първо място, няма сребърен медал. В никакъв случай не можем да говорим за излагация и да си късаме ризите, опонира Димов.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Андрей Райчев посочи трите възможности за очертаващите се предсрочни избори

  Социологът Андрей Райчев е категоричен, че на фона на политическия хаос, който цари няма как да се разминем без предсрочни избори. Според него има три варианта за тяхното провеждане - през есента или по време на предстоящото гласуване за евродепутати и за кметове догодина.

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Броячът на ООН: В 14:07 часа населението на България падна под 7 млн. души

  Департаментът по икономически и социални въпроси към ООН има брояч на населението за всяка страна, който в реално време показва демографската динамика. Всеки може да го види на сайта на ООН.
  Днес, 29 юни 2018 г., когато Н. Пр. ген.-лейтенант Бойко Борисов представя кандидатурата ни за влизане в чакалнята на Еврозоната, този брояч за България (http://countrymeters.info/bg/Bulgaria) точно в 14:07 ч. показа, че населението на България от 9 милиона през 1989 г. се срина на 6 милиона.

  Днес в 13:56:41 ч. бяхме 7 000 000 души български граждани в България, а в 14:07: 03 ч. вече сме 6 999 999 души, под седмия милион. Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 цигани, (-9=-13+4), т.е. българите намаляват с 13 и стават малцинство, а циганите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни при общо най-бързо в света намаляване на цялостното население.

  Камбаните бият на умряло! България е в клинична демографска смърт! България умира!

  акад. Петър Иванов, Демографски институт

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Андрей Райчев рекламира правителството: Няма по-добър кабинет на Борисов

  Сегашният кабинет на Бойко Борисов е много по-добър като качествен състав от "Борисов 1" и "Борисов 2". Това констатира в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Андрей Райчев по повод навършването на една година от управлението на кабинета "Борисов 3". Темата коментираха също така и математикът проф. Михаил Константинов и политическият психолог проф. Антоанета Христова. "Има обективни оценки, които вече се получиха. Включително оценка на българския народ, който написа Добър 3,71. Освен това през 11-те последни избора ГЕРБ е спечелил всички без един. ГЕРБ продължава да води с 24 на 20 пункта спрямо БСП", коментира математикът Константинов. Христова пък обясни от опита си на преподавател кога се пише Добър 3,71: "3,71 не е никак лоша оценка. "Добър" пишем, когато искаме нещата още да се подобрят. И "добър" пишем на добрите ученици и студенти, ако питате мен". Третото правителство с премиер Борисов, според Христова, изпъква пред останалите правителства преди това с ярка международна дейност . „Това ни кара да се чувстваме относително горди, че нещо правим и все повече сме някакъв фактор, усещаме се като фактор в нашата балканска и европейска страна", допълни тя. Райчев припомни: "Борисов взе властта в много неизгодна обстановка през 2008-а година, когато удари кризата. Просто беше малшанс. Тогава му се падна черната вода. Сега му се падна златната вода. България върви нагоре. Вятърът духа в платната на правителството".

Оставете коментар