Петък, 22 Юни 2018
Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28

Андрей Райчев: Кристалина Георгиева се изложи

Това е нашата „Кен ли, либи диби далт ю”, заяви социологът

Социологът Андрей Райчев сподели, че Кристалина Георгиева се е изложила пред ООН. При последното гласуване тя остана предпоследна, въпреки големите очаквания към нея.

"Идеята, че тази жена може да стане с марш на скок генерален секретар на ООН, влизайки от нищото, е глупава. Всички по време на изслушването я превъзхождаха, заяви социологът Андрей Райчев. Това е нашата „Кен ли и либи диби далт ю”, тя се изложи. Няма какво да си говорим, можеше Бокова да спечели, но се изложихме като кифладжии с тази посредствена кандидатура. Изводът е, че вече няма да ни канят никъде. Излагация, позор, изригна Райчев.

Не на това мнение обаче беше социологът Нено Димов. "Сега се хвърляме в другата крайност – голям провал. Това не са олимпийските игри. Има само първо място, няма сребърен медал. В никакъв случай не можем да говорим за излагация и да си късаме ризите, опонира Димов.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Андрей Райчев рекламира правителството: Няма по-добър кабинет на Борисов

  Сегашният кабинет на Бойко Борисов е много по-добър като качествен състав от "Борисов 1" и "Борисов 2". Това констатира в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Андрей Райчев по повод навършването на една година от управлението на кабинета "Борисов 3". Темата коментираха също така и математикът проф. Михаил Константинов и политическият психолог проф. Антоанета Христова. "Има обективни оценки, които вече се получиха. Включително оценка на българския народ, който написа Добър 3,71. Освен това през 11-те последни избора ГЕРБ е спечелил всички без един. ГЕРБ продължава да води с 24 на 20 пункта спрямо БСП", коментира математикът Константинов. Христова пък обясни от опита си на преподавател кога се пише Добър 3,71: "3,71 не е никак лоша оценка. "Добър" пишем, когато искаме нещата още да се подобрят. И "добър" пишем на добрите ученици и студенти, ако питате мен". Третото правителство с премиер Борисов, според Христова, изпъква пред останалите правителства преди това с ярка международна дейност . „Това ни кара да се чувстваме относително горди, че нещо правим и все повече сме някакъв фактор, усещаме се като фактор в нашата балканска и европейска страна", допълни тя. Райчев припомни: "Борисов взе властта в много неизгодна обстановка през 2008-а година, когато удари кризата. Просто беше малшанс. Тогава му се падна черната вода. Сега му се падна златната вода. България върви нагоре. Вятърът духа в платната на правителството".

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Милен Цветков за политиката на Борисов: Имаме хубав хол, но нямаме плочки в банята! Методи Андреев: Кабинетът не върши нищо, за да не греши

  Методи Андреев и социологът Андрей Райчев направиха анализ на управлението на коалиционното правителство, което навърши една година при Милен Цветков. Според бившия депутат на ГЕРБ от гражданската квота, Бойко Борисов продължава само да гаси пожари. "Управлява се на парче. Който излезе на по-сериозен протест, получава пари", коментира Андреев. Райчев се съгласи и с констатацията, че кабинетът и управляващото мнозинство в парламента не правят нищо, за да не генерират грешки и скандали.

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО при ООН

  Идеята за този празник произхожда от Каталуня, където на 23 април, денят на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга

  С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е празнуван за първи път през 1995 г.

  23 април e символична дата за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес и Шекспир . Това е датата на раждане или смърт и на други изтъкнати автори като Морис Дрюон, Халдоур Лакснес, Владимир Набоков, Жозеп Пла и Мануел Валехо. Това прави естествен избора на Генералната конференция на ЮНЕСКО в този ден целия свят да отдаде почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.

  С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е отбелязан за първи път през 1995 г.

  AFISH.BG

Оставете коментар