Събота, 23 Март 2019
Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28

Андрей Райчев: Кристалина Георгиева се изложи

Това е нашата „Кен ли, либи диби далт ю”, заяви социологът

Социологът Андрей Райчев сподели, че Кристалина Георгиева се е изложила пред ООН. При последното гласуване тя остана предпоследна, въпреки големите очаквания към нея.

"Идеята, че тази жена може да стане с марш на скок генерален секретар на ООН, влизайки от нищото, е глупава. Всички по време на изслушването я превъзхождаха, заяви социологът Андрей Райчев. Това е нашата „Кен ли и либи диби далт ю”, тя се изложи. Няма какво да си говорим, можеше Бокова да спечели, но се изложихме като кифладжии с тази посредствена кандидатура. Изводът е, че вече няма да ни канят никъде. Излагация, позор, изригна Райчев.

Не на това мнение обаче беше социологът Нено Димов. "Сега се хвърляме в другата крайност – голям провал. Това не са олимпийските игри. Има само първо място, няма сребърен медал. В никакъв случай не можем да говорим за излагация и да си късаме ризите, опонира Димов.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Ще понесе ли Цветанов политическа отговорност и ще „свърши” ли ГЕРБ?

  Георги Харизанов:  Мерките ще бъдат взети "всеки момент". Андрей Райчев: Каквото и действие да предприеме Бойко Борисов по отношение на Цветан Цветанов, ще е лошо

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Андрей Райчев: Покупката на Цветанов „мирише“ отвсякъде

  Историята с апартамента на Цветанов е съшита с бели конци, заяви социологът

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 12:28
  Андрей Райчев: Група хора си вадят хляба, като ни плашат с Русия

  "Мнозинството българи не изпитват никакъв страх от Русия. Напротив, смятат я за дългосрочен приятел. А има една малка група, около 15 на сто, която има инстинктивен страх. Това не е само русофобство, но и антикомунизъм, една такава мешавица. А освен това има и една група хора, които си вадят парите, като ни плашат с Русия", коментира социологът Андрей Райчев в студиото на Нова телевизия.

  "При социализма имаше Комитет за българо-съветска дружба - там слагаха най-големите бездарници, мен ако питате, които за нищо не ставаха, викаха "Вечна дружба!" и прочие. Това беше смешно и всички му се подиграваха. Сега се образува точно същата група, само че не е толкова смешна. Тя се е образувала, те си вадят хляба с това, непрекъснато ни плашат. Само през последните две седмици на два пъти съобщиха, че Русия ще ни се бърка с изборите. Това е чиста глупост, мен ако питате", посочи социологът. По думите му, това е тип поведение "И наш Петко с мъжете".

  "В момента Русия за Запада и специално за Съединените щати не е външен, а вътрешен фактор, това е моята теза. Западът не реагира на Путин, Западът реагира на себе си и използва Путин. Това е малко ненормално и със сигурност е временно", отбеляза Андрей Райчев.

  Той подчерта, че самият въпрос за Русия е много голям и, ако говорим за него, трябва да излезем от провинциалната стилистика на русофили-русофоби.

  „Ние искахме газова тръба да мине през България. Парите там не са малко. Това не стана и не стана под натиска на Запада. Хилари Клинтън пристигна и каза: „Няма да правите никаква тръба”. България чакаше шанса си, а в тази визита не се видя никакъв шанс”, коментира още Андрей Райчев.

Оставете коментар