Петък, 26 Май 2017
Четвъртък, 06 Октомври 2016 11:59

БСП поиска оставка на правителството

Борисов и кабинетът продадоха  националния интерес на България, изригна Корнелия Нинова

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на Бойко Борисов и правителството, както и оттеглянето на Кристалина Георгиева от ЕК. Тя не може да представлява повече България.

Повод е неуспеха на българските кандидати за председател на ООН.

По думите й гласуването за генерален секретар на ООН показва, че единственият български кандидат с шанс да заеме позицията била Ирина Бокова.

„Последното току -що излязло официално на страницата на ООН класиране показва, че тя е втора, а г-жа Кристалина Георгиева осма или девета“, заяви Нинова.

Тя посочи, че с издигането на втора кандидатура българското правителство умишлено  дискредитирало Ирина Бокова и е отнело възможността на България да има свой представител на най-високия пост в ООН.

„Борисов и правителството продадоха националния интерес на България", категорична бе тя.

"Цялата външна политика на България се прави извън страната. Темата за вот на недоверие по тема външна политика става все по-актуална. Смятаме, че оттук нататък тази тема е номер едно за нас и по това как другите ПГ ще се отнесат към нея, ще си проличи кой наистина е с Бойко Борисов и подкрепя такава външна политика, която не е суверенна", подчерта Нинова.

"Искаме оставката на това правителство, да си ходят", обобщи лидерът на БСП.

Според нея, при достатъчно воля, има време вотът на недоверие към правителството да бъде внесен преди ваканцията на Народното събрание.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 11:59
  Кристалина Георгиева със специално изявление за Хитрино

  Трябва да покажем, че сме солидарни, заяви заместник-председателят на ЕК

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 11:59
  Корнелия Нинова върна мандата за съставяне на правителство

  Няма да се възползвам от тази възможност, заяви лидерът на БСП

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 11:59
  Президентът връчва мандата на БСП

  Очаква се лидерът на социалистите Корнелия Нинова да го върне

  Президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес мандата за съставяне на правителство на втората политическа сила БСП. Очаква се обаче лидерът на социалистите Корнелия Нинова да върне мандата веднага.

  В петък това направи и премиерът в оставка Бойко Борисов. От името на ГЕРБ той прие мандата и веднага го върна.

  Според закона, ако и БСП върне мандата, Плевнелиев трябва да избере трета партия, на която да го връчи. Най-вероятно това ще бъде Реформаторския блок, който вече заяви, че ще опита да състави правителство. Подобно желание изразиха и от Патриотичния фронт, в случай, че получат мандата.

Оставете коментар

bella