Вторник, 25 Юли 2017
Четвъртък, 06 Октомври 2016 20:05

БСП организира протест с искане за оставка на правителството

Причината е шестото гласуване за генерален секретар на ООН

Младежкото обединение в БСП – София представители на националното ръководство на организацията се включиха в организиран протест с искане за оставка на правителството след шестото гласуване в Съвета за сигурност на ООН и класирането на двете българки, Ирина Бокова на 2-ро място и Кристалина Георгиева предпоследна в класирането

Както е известно премиерът Бойко Борисов оттегли подкрепата си към Ирина Бокова през миналата седмица и издигна за българския кандидат Кристалина Георгиева. Тя обаче се провали и това доведе до сериозни критики към правителството.

Николай Бериевски – международен секретар на НС на Младежкото обединение в БСП сподели: „Това е най-големият външнополитически провал на страната ни за последните 25 години, с който може да се похвали правителството на г-н Борисов. Крайно неадекватните действия на г-н Митов – министър на външните работи са в основата на този провал. На гласуването вчера стана ясно, че снемането на политическата подкрепа за Ирина Бокова и издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева не сработи. ”

Ленко Петканин – председател на ГС на МО в БСП – София подчерта: „Поискахме оставката на правителството на Бойко Борисов, защото не сме съгласни с предателската политика, която то води. Г-н Борисов еднолично и в полза на чужди интереси издигна кандидатурата на г-жа Кристалина Георгиева и подрони авторитета на доказалата се като висш дипломат Ирина Бокова.”

В протеста се включиха стотици граждани, народни представители и членове на ръководството на БСП.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 20:05
  Нов протест в Гърмен

  Родители смятат, че от ромската махала се разпространява хепатит

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 20:05
  Корнелия Нинова върна мандата за съставяне на правителство

  Няма да се възползвам от тази възможност, заяви лидерът на БСП

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 20:05
  Президентът връчва мандата на БСП

  Очаква се лидерът на социалистите Корнелия Нинова да го върне

  Президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес мандата за съставяне на правителство на втората политическа сила БСП. Очаква се обаче лидерът на социалистите Корнелия Нинова да върне мандата веднага.

  В петък това направи и премиерът в оставка Бойко Борисов. От името на ГЕРБ той прие мандата и веднага го върна.

  Според закона, ако и БСП върне мандата, Плевнелиев трябва да избере трета партия, на която да го връчи. Най-вероятно това ще бъде Реформаторския блок, който вече заяви, че ще опита да състави правителство. Подобно желание изразиха и от Патриотичния фронт, в случай, че получат мандата.

Оставете коментар

bella