Сряда, 17 Октомври 2018
Петък, 07 Октомври 2016 14:07

Лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка : Вот на недоверие по време на избори е популизъм

БДЦ е последователен в своите действия и е за сигурността и стабилността в държавата, допълни тя

БДЦ няма да подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 2. Това стана ясно от думите на председателят на парламентарната група на коалицията Красимира Ковачка.

„Искането за вот на недоверие по време на провеждане на избори е спекулацияи е абсолютен популизъм“ заяви Ковачка и посочи, че БДЦ е последователен в своите действия и е за сигурността и стабилността в държавата.

Припомняме, че досега обсъждания за вот на недоверие е имало между БСП и ДПС.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:07
  БСП внесе в парламента вота на недоверие на тема "Здравеопазване"

  БСП внесе вота на недоверие на тема "Здравеопазване" в деловодството на парламента. Мотивите и проекторешението за недоверие към Министерски съвет внесоха лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от ПГ на партията.

  В мотивите се посочва, че състоянието на сектора е катастрофално и вместо да решава проблемите, правителството предлага българите да бъдат натоварени със здравна застраховка от 12 лева на месец.

  Мотивите са разделени на три части:

  - сегашното състояние и проблеми в здравеопазването;

  - предложенията на правителството за реформи в сектора;

  - алтернативата на БСП във „Визия за България“.

  ПГ на „БСП за България“ разполага със 79 народни представители, чиито подписи са достатъчни за внасянето на мотивите и проекторешението за вот на недоверие.

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е наясно, че няма как кабинетът да бъде свален със 79-те гласа на партията. В парламентарната група очакват подкрепа от ДПС, което има 25 народни представители. За да е успешен вотът на недоверие, са нужни 121 депутатски гласа.

  Напомняме, че решението за вот на недоверие бе взето на 29 септември на заседание на Националния съвет на БСП.

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:07
  Корнелия Нинова: Вотът на недоверие ще бъде внесен след срещи с пациентски и лекарски организации

  Пловдивската организация на левицата ще решава съдбата на Гергов

  БСП започва извънпарламентарни консултации по вота на недоверие в здравеопазването. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

  Нинова обясни, че след заседание на изпълнителното бюро на БСП станало ясно, че вотът на недоверие в здравеопазването не трябва да се внесе през настоящата седмица, а да се започне с извънпарламентарни консултации.

  През седмицата ще има среща с пациентски организации, лекарския съюз, общопрактикуващи лекари и всички хора, които са засегнати от бъдещата реформа, предложена от ГЕРБ.

  "Ние искаме да обясним нашата визия за здравеопазването такава, каквато е представена във "Визия за България", поясни Нинова.

  Най-вероятно другия понеделник вотът на недоверие ще бъде внесен в Народното събрание.

  Още веднъж Корнелия Нинова посочи, че коалицията е изчерпана и евъпрос на време ГЕРБ да си отидат от властта.

  "ДПС излиза с алтернатива, има своите права, в което няма нищо лошо. Няма сближаване с нашите тези", коментира Нинова въпрос дали ще търсят подкрепата за вота на недоверие в останалата част от опозицията в Народното събрание.

  Нинова отрече да има сближаване на позициите и между БСП и Патриотите, като припомни изказване на Волен Сидеров против вота на недоверие, който готвят социалистите.

  Във връзка със сделката на Георги Гергов с ГЕРБ във Варна, Нинова заяви, че БСП не стига само до порицание. „Нашите общински съветници не гласуваха това предложение в общината. Мисля, че бяха единствените, които бяха против и въздържали се. Ние не спираме с думи, а показваме с действия, че не одобряваме такъв тип сделки. Що се отнася до партийни сделки и решения пак в името на свободата и на свободните решения, включително и в нашата партия, съдбата на Георги Гергов е в ръцете на Пловдивската организация“, каза Нинова и подчерта, че мнения отгоре не се налагат.

 • Петък, 07 Октомври 2016 14:07
  Сидеров, кажи си, ще ти олекне! ДПС ли ти плаща?

  Сидеров и Карадайъ в единен фронт срещу вота. Абе, що не се вземат легално? И кога атакистът ще си каже ДПС ли му плаща?

  В телевизионното утро на 4 октомври Сидеров и Карадайъ гостуват в БНТ и Нова. Темата: внесеният от БСП пореден вот на недоверие. Овластеният атакист атакува БСП и брани ГЕРБ, лидерът на ДПС го подкрепя с половин уста, но изобщо не е във възторг от вота. 

  На въпрос на водещия каква опозиция е ДПС, след като в парламента осигурява кворум на правителственото и така крепи властта, депесарят го увърта по килифарски. 

  С две думи – ДПС е дискретният златен пръст на ГЕРБ и Опитомени патриоти, какъвто златен пръст бяха за кабинета „Орешарски“ опитомените и добре заплатени атакисти.

  Водещата в БНТ удобно не пита Сидеров що не е изригнал срещу Доган, купил си ТЕЦ „Варна“ за пет лева. И как да пита, като ген. директорът в сянка Кошлуков начаса ще я прати в пета глуха. Сидеров громи вота на опозиционната БСП, не обелва и дума против квазиопозиционната ДПС, а за ТЕЦ-а на Доган май не е чувал. Щото той чува само шумът на зелените банкноти. А хидроинженерът отдавна е милионер в зелено.

  Случайно или не, точно в тези минути в БТВ се изявява икономическият министър Караниколов. Същият Караниколов, който разкости икономиката като шеф на Агенцията за приватизация, който обгрижваше ДПС като техен кадър и даде на Пеевски „Булгартабак“ . Същият Караниколов бе катапултиран за икономически министър в кабинета „Борисов 3“ от…квотата на „Атака”. 

  Как да не ахнеш от възхита от гениалния атакистки маньовър – хем да громиш ДПС-то, хем да му слугуваш! Как да не оцениш по достойнство позлатения тарикатлък на Сидеров? 

  Добре им го каза Корнелия Нинова след сервилно осигурения депесарски кворум: „ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и ОП!“ 

  Тъй че на вота за мъртвото здравоеопазване ДПС и Атака пак ще са в коалиционна прегръдка, но за пред хората ще се дърлят за Майка България и взаимно ще се кълнат. 

  И нормалните люде се питат: Абе, като толкова се обичат, що атакисти и депесари не се вземат легално и завесата да падне? И най-после Волен да си каже:

  ДПС-то ли го финансира с единия милион от Туркия, на Сейшелите ли го крие или волно го харчи на плажа на Варадеро?

  Сидеров, кажи си, ще ти олекне!

  Велизар Енчев, фейсбук

Оставете коментар