Петък, 28 Февруари 2020

Сряда, 10 Август 2016 09:19

Дончева: Радев е номинация на бизнес кръг

Според лидера на Движение 21 президентските избори са предрешени

„Ген. Румен Радев е номинация за президент на БСП от един бизнес кръг, свързан с оръжейното лоби, който трябва да уреди сметките на социалистическата партия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Според нея левицата е разтърсена от „тежки вътрешни скандали и противоречия”, зародили се между отделните лобита, защитаващи различни кандидатури.

Тя смята още, че предстоящият президентски вот през ноември е „отдавна продаден на ГЕРБ мач”.

„БСП се дефинира като лява партия, но всъщност е партия на милионери и пенсионери. Ръководството на левицата нищо ново не е научило и нищо старо не е забравило”, коментира още лидерът на ‘Движение 21”.

Според нея е твърде вероятно в крайна сметка Бойко Борисов да се окаже кандидатът за държавен глава на ГЕРБ. Самата Дончева обаче отказва да разкрие дали ще се впусне в битката за поста на „Дондуков” 2.

След края на нейното участие в "Здравей, България" право на отговор поиска депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова. Тя заяви, че е недопустимо Дончева да гради своя собствен и този на партията си имидж като срива имиджа на управляващата политическа сила.

"Дончева спекулира с послания от времето на Лилов и Луканов, когато всички назначения бяха комустически", коментира още Соколова.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Август 2016 09:19
  За по-честни избори, или пак мижи да те лажем

  Уважаеми читатели, минаха местните избори, зададоха се парламентарните и в разните точки на властта пак се заговори за Изборния кодекс. Според едните изборите били ОК, ама можело да станат още по ОК, а според другите хич не са ОК и трябва много работи да се променят, за да станат ОК. Заговори се, че не само корекции трябват на кодекса, ама да се напише изцяло нов.

 • Сряда, 10 Август 2016 09:19
  Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ започва да изчерпва енергията си, започва да трупа грешки

  Да се търси в дълбочина причината за проблемите. Да се образоваме и управляващите да уважават образованите експерти, съветва политическият психолог проф. Антоанета Христова в интервю за обзора на седмицата на радио „Фокус“

 • Сряда, 10 Август 2016 09:19
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

Оставете коментар