Събота, 15 Декември 2018
Вторник, 16 Август 2016 15:58

Димо Гяуров отказа да бъде кандидат за президент на Реформаторите

След проф. Огнян Герджиков и бившият генерал се отказа от съревнованието за държавен глава

"Аз дойдох да благодаря за оценката, която получих с факта, че споменават моето име, и да им кажа, че не съм кандидат." Това заяви бившият шеф на разузнаването ген. Димо Гяуров на излизане от "Раковски" 134, където се провежда събеседване с номинираните за кандидат-президент от Реформаторския блок.

Гяуров не е съгласен с процедурата, по която се избира претендентът на Реформаторите.

Според него е трябвало да има отворени избори и възможност да бъдат издигани кандидати не само от отделните партии, а от всички формации на гражданското общество.

Той се обяви срещу партокрацията, която в крайна сметка ще определи кандидата на блока.

Това е вторият от седемте номинирани, който се отказва от надпреварата след проф. Огнян Герджиков.

Имената на двамата бяха добавени в списъка на претендентите от депутата Борислав Великов.

Скулпторът проф. Велислав Минеков и депутатът от Гражданската квота Гроздан Караджов излязоха от централата на СДС с бърза крачка и отказаха коментар пред медиите.

От думите на Минеков само се разбра, че по време на събеседването е бил разпитван за негови статуси в социалната мрежа "Фейсбук".

В момента тече събеседването с бившия министър на икономиката в първото правителство на ГЕРБ и настоящ общински съветник от Реформаторския блок Трайчо Трайков. Преди него бе разговорът с генерала от резерва Съби Събев, който е номинация на БЗНС.

Лидерът на Народната партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов не дойде на препитването, тъй като бил болен.

До края на седмицата трябва да бъдат оповестени и данните от социологическо изследване и от допитване до партийния актив на формациите в блока за това кой да е кандидатът на Реформаторите.

Последната дума за това ще бъде на лидерите на партиите в РБ.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 16 Август 2016 15:58
  САМО В BIG5: Лукарски се развежда, плетеница от съдебни дела търси истината

  Бившата дясна ръка на ексикономическия министър, днес се превърна в най-върлия му враг

 • Вторник, 16 Август 2016 15:58
  Нидал Алгафари: Ударите срещу Сирия целят да успокоят съвестта на Запада и да маскират проблемите на САЩ

  Светът е в студена война, не от последните няколко дни, а от последните няколко години. Това се дължи на непрестанната ескалация на напрежението. Това каза в сутрешния блок на БТВ Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, който коментира ракетните удари от страна на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия. "Външната политика на Доналд Тръмп е отрицание на политиката на предшественика му. В последните години Русия рязко иззе инициативата от САЩ, НАТО и Запада. Америка направи ясно послание през последната седмица, че ударите нямат за цел да свалят режима на Асад. Това успокои всички. Едва ли ще се стигне до по-силна ескалация на напрежението. Русия няма силите, за да отговори. Основната военна сила вече не е на терен. В Сирия са останали паравоенни руски формирования. Цялото руско присъствие струва много пари Мнението си по темата изрази и политическият пиар Нидал Алгафари.

  "Башар Асад продължава да си прави вече седма-осма година каквото си иска. Тези удари бяха по-скоро, за да се успокои съвестта на западния свят, както и да се отклони вниманието от ставащото в САЩ и разследването срещу Доналд Тръмп и руската намеса в изборите. Тези удари бяха предварително планирани и всички бяха предупредени. Западът трябваше да избира между "Ислямска държава" и Башар Асад, като реши да избре по-малкото зло - Асад. Никой не споменава, че ИД не беше създадена от сирийците. Тя беше създадена от екстремисти от Дагестан и Чечня, които преминаваха благосклоно под погледа на Владимир Путин. Аз вече се чудя кой с кого се бие. Опитват се да създат един образ на Башар Асад, че е светски човек, но при неговото управление джамиите се увеличаха двойно. Според мен има някаква мътна договорка да бъде изтласкан Иран от Сирия, защото Техеран се намеси много силно последните месеци. Някак си не отива до светския Асад да седят тюрбаните на аятоласите от Иран.

 • Вторник, 16 Август 2016 15:58
  Румен Христов пред BIG5: И СДС ще напусне Реформаторския блок! Десните биха всички политически куриози - оставиха коалиция, в която няма партии

  Бившият лидер на СДС Румен Христов заяви пред BIG5, че сините също ще напуснат Реформаторския блок. Оказва се, че след оттеглянето на останалите играчи коалицията на бившите съуправляващи на Борисов остават няколко дребни организации, които могат да съберат родниниски вот.

Оставете коментар