Вторник, 22 Януари 2019
Четвъртък, 13 Декември 2018 16:49

Издирваният Голямата Бирма искал да се предаде, но съдът го върнал

 „Те се предават, ние ги пускаме” е новата версия на „Ние ги хващаме, те ги пускат”

 

Специализираният съд пусна от ареста Евлоги Станоев – Голямата Бирма, защото, според съда, срещу него няма нито едно доказателство, че е ръководел канал за контрабандни цигари за милиони, съобщава БНТ.

От септември Станоев е издирван с европейска заповед за арест, но той се предаде сам, в присъствието на адвокат.

В края на август спецполицаите разкриха четири свръхмодерни фабрики за незаконно производство. Според прокуратурата месечният оборот на групата бил около 10 милиона лева.

В съдебната зала стана ясно, че соченият от разследващите за организатор на четири нелегални фабрики за производство на цигари Евлоги Станоев още в края на ноември изпратил молба чрез адвоката си, че иска да се яви в прокуратурата. Оттам му посочили, че това може да стане чак на 10 декември.

Съдията изрази недоумение защо се е чакало толкова време.

В съдебната зала обвиняемият Станоев заяви, че никога не се е укривал. Докато бил издирван, той ходил на работа и бил вкъщи.

Според съда на този етап няма нито едно доказателство, което да уличава Бирмата като ръководител на организирана престъпна група за производство, съхранение и разпространение на цигари.

Името на обвиняемия се споменавало само в показанията на двама свидетели, които изказвали единствено предположения.

Съдията прецени, че няма опасност Бирмата да се укрие и той беше освободен незабавно от ареста.

Прокурорът отказал коментар, уточнява БНТ.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 13 Декември 2018 16:49
  Схема за фалшиви ТЕЛК-ове източват милиони от държавата

  Половината от инвалидните пенсии отиват при хора, които са социално слаби, но реално са здрави. Най-много били измамите в Силистра

 • Четвъртък, 13 Декември 2018 16:49
  Гешев: "Дунарит” да бъде продаден и да се плати на вложителите в КТБ

  Предприятието е придобито от престъпната група на Цветан Василев, заяви зам.-главният прокурор

 • Четвъртък, 13 Декември 2018 16:49
  Прокуратурата оневини Московски - смъртта на сина му е плод на случайност

  Делото е прекратено с аргумента, че бившият транспортен министър не бил длъжен да знае правилата за моторните шейни.

  След 11 месеца еквилибристики прокуратурата прекрати разследването срещу бившия транспортен министър Ивайло Московски. Инцидентът с моторната шейна, управлявана от него, при който на 2 февруари м.г. загина 3-годишният му син, е случайност и Московски не носи отговорност за катастрофата. Няма данни за престъпление, смята прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура. Постановлението е от 3 януари, но прокуратурата е укривала този факт и отговори, че няма нищо ново по делото, пише в. "Сега".

  Мълчанието е стратегията й още от самото начало на този случай. Първо на обществото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра. Прокуратурата мълча 5 дни по случая, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие. Казусът се прехвърляше между окръжната прокуратура и градската. Московски подаде оставка заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Правителството веднага го прати вицепрезидент на Черноморската банка.

Оставете коментар