Четвъртък, 20 Юни 2019
Събота, 05 Януари 2019 14:24

Свърши се: спират "ВИП Брадър" и "Биг Брадър“

Нямало повече популярни личности, които желаели да се излагат пред камера

 

Риалити формата „Биг Брадър“ и производното „ВИП Брадър“ няма да вървят повече в българския ТВ ефир и вероятно ще бъдат заменени с ново предаване - "Денсинг старс", пише „Шоу”. Продуцентите на формата вече не виждат смисъл да влагат в сеирджийското шоу, което в последните години не им носи особени печалби. Рейтингът се срина главоломно през последните два сезона, а идеите им за освежаване се изчерпаха.

Голям проблем е вече и намирането на популярни личности, които са готови да се излагат в шоуто срещу малко пари.

В последният сезон нямаше нито една голяма звезда, продуцентите изпробваха да правят рейтинг с треторазредни звезди. Удариха на камък и рейтингът им падна главоломно. А дори и да се навие някоя от големите ни звезди, то тя иска една камара с пари и подписва специален договор, чрез който връзват ръцете на продуцентите и те по никакъв начин не могат да ги използват пълноценно за шоуто.

Носят се слухове и за още една причина, довела до спирането на предаването. Нашите получили отказ за правата на шоуто от първоизточниците в Холандия. Именно там се заражда идеята за това шоу, в което определен брой участници живеят в къща за около 2-3 месеца под непрекъснатото наблюдение на телевизионните камери.

Предаването пробно тръгва през 1999 г., но оттогава има варианти по целия свят – Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания, САЩ, включително и в България. Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който Големия брат управлява диктатурата си, като непрекъснато наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата: „Големият брат те наблюдава“.

В България първият сезон стартира през 2004 г. с обикновени участници. Две години по-късно в Къщата заживяват и популярни личности, а Константин е първият победител в шоуто. От тогава е имало 10 ВИП сезона, 5 с обикновени хора, един семеен и 6 сезона с участници от всички предавания досега.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар