Сряда, 26 Февруари 2020

Събота, 12 Януари 2019 16:12

Кой пише сценария на сериала „Цигани vs Българи”?

Симон Милков: Г-н Шивиков, БаТ С'али, а "Орландовци" някой помни ли? С какво се различава "Орландовци" от Войводиново? Сега кой е платеният?

Позабравеният от медиите Симон Милков – „платеният, професия "протестиращ", последният мохикан на Бареков”, както той сам иронично се нарича, напомни за BIG5 „циганския” сценарий от 2015 година. Той прави паралел с агресията в с. Войводиново и споделя, че проблемът е, че в българското общество има тотална сегрегация спрямо хората в ромските гета. Там растат поне две поколения млади хора, които мизерията и неграмотността обричат на агресия и престъпност.

BIG5 публикува разказа на Симон Милков:

Помните ли или забравихте? Датата е 16.06.2015 година. Мястото - град София и ж.к. "Орландовци". Улица "Подем", в кварталната градина-парк. Група младежи, излезли в топлия следобед на "седянка" в парка. Правят забележка на момче от етноса да спре да "върти" гуми докато децата си играят. С основанието, че е достатъчно топло и мръсен въздухът, та децата им да дишат пушилката от гуми и то в парка.

Помните ли? Или паметта ви е къса? Последва конфликт. Граждански, етнически, расов и какъвто поискахте. Защото вие, медиите, поискахте да го определите по всякакъв начин, не и с истинския образ и подобие.

Виждали ли сте хиени?  А именно, една тълпа от освирепели, голи и боси, кой с каквото може в ръка... Тръгнали да търсят отговорност. По техния начин. С кирки, лопати, тесли, арматури, парчета асфалт, павета и други самобитни оръжия, за разрешаване на етнически конфликти.

Гяуроубийци*. Така се наричат циганите. Някой дори се състезават колко ще съборят с един удар.

Тогава бях там. Заедно с мои приятели. Работих в ТВ7. Да, в екипа на изп. директор на медията. Преди всичко съм гражданин и човек. Работата ми няма общо с позицията ми на гражданин. Не и като такъв се обадих в СДВР или на Надя Хамдан от Нова ТВ. Няма да описвам отново всичко, което ми се случи в онзи следобед. Нито пък какви бяха телесните повреди на 8 от 10 момчета, които бяхме бити като кучета, пред очите на народа - суверен и нация... Българи! 

Важен е другият момент. Медиите. Правителство и НПО. 

Медиите залепиха етикети. Правителството изпрати плътни кордони от полиция. Смея да кажа, целият наличен състав на СДВР. А организациите просто се изпреварваха да оправдават и да оневиняват етноса. Този, който преди два дни в сутрешните часове говореше за маси, ракия, салатка и разбирателство. Да, да. Същите бяха.

Цветелин Кънчев, Илиян Илиев, БХК или Петко от Мешарето. Боян Расате, Владо от ОFFNews и Билянка от "Дневник". Това бяха коментаторите. Минаха през конфликт на етническа основа, раса и вяра, та до политика и професия "протестиращ".

Да, три дни ме "въртяхте" из репортажите си, за да обяснявате как някой ми бил плащал. Как така всеки път съм бил на протестите, за които си мислите, че били платени. Или някой плащал. Разбира се, предположения и догадки. И никаква истина. 

Бях на неподходящото място, в неподходящото време.

И нямах никаква вина, че един циганин реши да счупи носа на едно българче, а аз бях там. Не да си тръгна, както повечето биха предпочели. Макар личните им карти да са с герба на България, на ЕС и да пише БЪЛГАРИН, те претендират за народ, нация и суверен. Въпреки незнанието на значението им от 90 % от циганите в България. Същото, като поляците да заявят подобни претенции във Великобритания. Как мислите, възможно ли е? 

Сега е моментът да Ви попитам: С какво се различава "Орландовци" от Войводиново?

Ще ви кажа. Разликата е във военнослужещият. Ние не бяхме военни, нито полицаи, нито пък длъжностни лица. Млади хора. Момчета. Всички, потърпевши от побоя на 50 цигани, въоръжени с лопати, кирки, тесли и арматури. Кой с каквото намери. Имаше 8 пострадали, двама в реанимация, един с пункция на дробовете. Това бяха щетите, но медиите услужливо подмениха истината. И тогава имаше багери, казуси с незаконни постройки и самонастанили се цигани. 

Сега пеем химна и чакаме на бивши и пишман военни да ни пазят и оправят конфликта?

И какъв е смисълът? Какъв е смисълът, когато всеки път при подобен конфликт, нацията, суверен - народ мълчи? Определени групи, организации, експерти, националисти и патриоти, един по един се изреждат да "говорят" и да покажат "позиция". 

Факт: Поредният етнически конфликт. Отново заради забележка или нещо дразнещо обикновения гражданин. Иначе, в друга ситуация, ще бъде смачкан и даден за пример на обществото. Така действа правораздавателната ни система. Правосъдната я няма. Много отдавна е в колапс. Сега ме няма и мен, та да бъда обвинен, че някой ми плащал, а видиш ли, имам интерес да запаля "черджето" на етническо недоволство. 

Време е!  Време за действие. Равносметката е ясна. "Захарна фабрика", "Факултета", Войводиново, "Орландовци", Ботунец, Катуница, "Надежда" в Сливен, "Аспарухово" във Варна и т.н. и т.н. 

Винаги има бити, с телесни повреди и абсолютно винаги, когато вината е в етноса и представителите му, най-различни ромски лидери и организации се впускат в пламенна защита на "нацията", "народ" и "суверен" наречени Цигани! Самият факт, че те вече се имат за суверен и народ, е достатъчно показателно и страшно и би било редно за подобни думи да има ефективни присъди. Преди няколко века, такива претенции биха завършили с война.

Г-н БаТ С'али, да те питам аз? Кой народ е този, който няма азбука? Кой е този народ, който няма никаква ценностна система? Кой е този народ, който вади нож за хляб, бие за пенсията на дядо ми, а в останалото време прави деца на конвейер? Кой е този народ, който взема ток от съседната къща? Кой е този народ, който не може да чете, да пише или да изкаже мнението си без една грешка? Бат С'али, ти какво образование имаш? А децата ти? 

И ти, г-н Шивиков. Няма да се обърна с военното ти звание към теб, а като гражданин. Знам, че идват избори. Там е мястото да търсиш форми и начини, да натриеш носа на тези, които те отлъчиха от Българската армия. 

Вие, драги ми сънародници, каква е ползата да пеете химна, когато не търсите правата си? Химнът няма да ви върне достойнството, нито ще върне децата ви, близки или приятели, които бяха убити от точно тази наглост и нежелание за интеграция. Така е удобно. И на едните, срещу които пеете химна и другите, с които агитките си уреждат боеве.

Идват избори. С такова усещане остава драгият зрител, когато медийната порция за седмицата включва основно пушено месо от село Войводиново. А именно - едни хора гонят други хора със сопи и брадви, после вторите гонят първите, някъде по трасето бият деца, жени плачат, валят смъртни заплахи, полицията извършва няколко ареста и така, затихващо, докато драмата свърши.

Само че тя тепърва започва. И изобщо ситуацията не е предизборна. Тя е перманентна. А именно - гетата са изоставени от държавата от десетилетия, църквата се гнуси от тези неблагонадеждни миряни, образованието просто не пробива. Проблемът е, че в българското общество има тотална сегрегация спрямо хората в ромските гета. Там растат поне две поколения млади хора, които мизерията и неграмотността обричат на агресия и престъпност. Те са живата сила, която някой болен мозък може да впрегне в нещо повече от регулярно гласуване под строй. Тогава наистина няма значение кой удря първи. Изглежда непосилно за нито една партия да реши проблема, а също и ненужно, неизгодно, защото унизителното статукво  на капсулирани, готови за поднасяне при поискване или при сплашване и най-вече - евтини гласове в урните, просто им изнася.

Няма народ. Няма държава. Само България остана... черно на бяло! Затова циганите и образованите им представители (на 1000 души - един) започнаха да говорят за суверен, нация и народ?!  

*Гяур - обидно обръщение от турските орди към българите по време на турското робство. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар