Четвъртък, 22 Август 2019
Петък, 01 Февруари 2019 14:38

Бивш бодигард в таен запис: "Макрон е като луд"

Френският сайт "Медиапар" (Mediapart) публикува разследване за бившия сътрудник на Елисейския дворец Александър Бенала на базата на непубликувани аудиозаписи, пише френското издание "Л'Обс". В тях той се хвали, че има подкрепата на президента Макрон.

Според разкритията на френския сайт бившият бодигард на президента Александър Бенала е поддържал връзки с Елисейския дворец няколко месеца, след като започна разследването срещу него. "Медиапар" публикува откъси от разговор, състоял се на 26 юли, между Бенала и бившия шеф на охраната на партията на Макрон "Републиката напред!" Венсан Краз.

В записа се чува, че Александър Банала многократно твърди, че има личната подкрепа на държавния глава, който дори му изпратил есемес в знак на подкрепа - нещо, което Елисейският дворец отрича.

Той (Еманюел Макрон) прави повече от това да ни подкрепя [...] Той е като луд ... И той така каза, той ми каза: "Ще ги излапаш. Ти си по-силен от тях" - казва Бенала на Краз.

В откъсите от този разговор, Александър Бенала по никакъв начин не показва притеснение от медийните разкрития за него. Тонът му дори е весел и изглежда, че се забавлява с това, което му се случва.

"Това е добър опит ... На 26 години, ако щеш, няма много хора, които живеят ... които предизвикват две парламентарни анкетни комисии, които блокират функционирането на парламента ..."

Разговорът между Александър Бенала и Венсан Краз е още по-изненадващ, тъй като двамата мъже, обвинени за насилието от 1 май, са се срещнали на 26 юли в явно нарушение на съдебния контрол, който им забранява всякакъв контакт, припомня "Медиапар".

Въпреки това, спокойствието на Александър Бенала е "тотално". Бившият сътрудник твърди, че зад него стои целият Елисейски дворец. Докато Венсан Краз го пита кой го подкрепя, бившият съветник на Еманюел Макрон отговаря:

Президентът, Госпожата (Брижит Макрон), Исмаел (Емелиен), който ме съветва за медиите и прочие.

Александър Бенала, бивш сътрудник на президента Еманюел Макрон, бе уволнен заради побой над демонстранти на 1 май. В края на 2018 г. се разрази нов скандал около него и опозицията поиска обяснения след журналистически разкрития, че Бенала все още пътува в Африка и Израел с дипломатически паспорт като консултант.

източник: Гласове

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар