Четвъртък, 22 Август 2019
Неделя, 03 Февруари 2019 16:44

Евгения Банева ще се кандидатира за евродепутат

Фейсбук страницата на Николай Банев отправя покана да се подкрепи кандидатура й

Инициативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент, става ясно от пост във ФБ страницата на Николай Банев.

„Каним всички приятели, съмишленици, близки и роднини да подкрепят нейната кандидатура за евродепутат, кандидатура на образована и интелигентна жена-юрист, владееща перфектно английски и френски език, майка на три деца, бизнес дама, притежаваща всички качества на европейски ангажирана личност”, пише още фейсбук страницата.

BIG5 напомня, че Евгения и Николай Баневи се намират в следствения арест. В петък Апелативният специализиран съд разгледа мярката им за неотклонение, а частни съдебни изпълнители влязоха в имението им в София, за да описват имуществото им заради дългове. Длъжник се оказа фирма, управлявана от сина на Николай Банев, който е и един от свидетелите на обвинението.

Семейството остава зад решетките по обвинение в пране на близо 1 милиард лева и още шест престъпления. Баневи са обвинени за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, недеклариране и неплащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар