Събота, 17 Август 2019
Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:04

За съвестта на едно управление

Кой е информаторът сред министрите, от когото изтича информация от правителствения чат? Не е ли морален акт Боил Банов да подаде оставка дори само при наличието на представения запис? Какви са реакциите на медиите по повод поредния скандал? Това са част от въпросите, които възникнаха в предаването на Люба Кулезич с участието на журналистката Соня Колтуклиева и ПР-експертът Весислава Танчева.

„Хората имат мазол на съвестта, когато преливаме от скандал в скандал.“ Така ПР експертът Весислава Танчева определи поведението и на обществото, и на министъра на културата в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” по повод аферата „Ало, Банов съм“.

„Не реагирахме на невърнатите 58 млн. лв. от редник Домусчиев, та ще реагираме на 700 000 лв. на Боил Банов“, допълни Танчева и изнесе информация, позовавайки се на свой източник сред министрите от кабинета. Става въпрос за правителствения служебен чат, в който пиарката на Министерски съвет Севдалина Арнаудова е написала, че с изнесената от Йончева информация за министър Банов, БСП са се простреляли, а Боил Банов бил интелектуалец. „Те живеят на Мелмак (бел.ред. – планетата на филмовия герой АЛФ). С това ни казват: Ние водим мача“, възмутено реагира Весислава Танчева по повод начина, по който ПР-ката на правителството възприема скандала „Ало, Банов съм“.

Според нея ГЕРБ са лишени от чувство за порядъчност и само заради наличието на този запис би трябвало да се подаде оставка.

Журналистката Соня Колтуклиева също коментира, че сме свикнали и претръпнали от скандалите: „Колко само свикнахме да говори за милиони, разпилени, раздадени, че не реагираме на опростените 700 000 от министър Боил Банов на фирмата, строила „Ларгото”. Обвиняват Елена Йончева, че е прала пари от КТБ. А вестниците „Монитор”, „Телеграф”, „Политика” какво са правили?“, попита тя и определи реакцията на медии и общество като „закърнели усещания за погром“.

„Обвинението срещу Елена не дискредитира прокуратурата, а ГЕРБ. Прокуратурата прецака ГЕРБ. Вече има напрежение между Борисов и Цацаров. Ако не свалят Лозан Панов, Цацаров се завръща безславно в Пловдив”, смята Колтуклиева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар