Понеделник, 22 Април 2019
Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:04

За съвестта на едно управление

Кой е информаторът сред министрите, от когото изтича информация от правителствения чат? Не е ли морален акт Боил Банов да подаде оставка дори само при наличието на представения запис? Какви са реакциите на медиите по повод поредния скандал? Това са част от въпросите, които възникнаха в предаването на Люба Кулезич с участието на журналистката Соня Колтуклиева и ПР-експертът Весислава Танчева.

„Хората имат мазол на съвестта, когато преливаме от скандал в скандал.“ Така ПР експертът Весислава Танчева определи поведението и на обществото, и на министъра на културата в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” по повод аферата „Ало, Банов съм“.

„Не реагирахме на невърнатите 58 млн. лв. от редник Домусчиев, та ще реагираме на 700 000 лв. на Боил Банов“, допълни Танчева и изнесе информация, позовавайки се на свой източник сред министрите от кабинета. Става въпрос за правителствения служебен чат, в който пиарката на Министерски съвет Севдалина Арнаудова е написала, че с изнесената от Йончева информация за министър Банов, БСП са се простреляли, а Боил Банов бил интелектуалец. „Те живеят на Мелмак (бел.ред. – планетата на филмовия герой АЛФ). С това ни казват: Ние водим мача“, възмутено реагира Весислава Танчева по повод начина, по който ПР-ката на правителството възприема скандала „Ало, Банов съм“.

Според нея ГЕРБ са лишени от чувство за порядъчност и само заради наличието на този запис би трябвало да се подаде оставка.

Журналистката Соня Колтуклиева също коментира, че сме свикнали и претръпнали от скандалите: „Колко само свикнахме да говори за милиони, разпилени, раздадени, че не реагираме на опростените 700 000 от министър Боил Банов на фирмата, строила „Ларгото”. Обвиняват Елена Йончева, че е прала пари от КТБ. А вестниците „Монитор”, „Телеграф”, „Политика” какво са правили?“, попита тя и определи реакцията на медии и общество като „закърнели усещания за погром“.

„Обвинението срещу Елена не дискредитира прокуратурата, а ГЕРБ. Прокуратурата прецака ГЕРБ. Вече има напрежение между Борисов и Цацаров. Ако не свалят Лозан Панов, Цацаров се завръща безславно в Пловдив”, смята Колтуклиева.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:04
  Корнелия Нинова: Предупреждението за пълзящата диктатура е безсмислица

  Според лидера на БСП ГЕРБ са отчуждили България от европейските и от българските ценности и са ни лишили от човешко достойнство

 • Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:04
  Борисов: Инвестираме в образованието, защото БСП разчитат на необразованите хора и късата памет

  За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, заяви премиерът Бойко Борисов по време на отчитането на гражданския диалог „Европа в нашия дом“.

  Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме Wifi във всяко едно училище, похвали се Борисов.

  „На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност“, добави премиерът. По думите му в природните науки обаче изоставаме.

  „Никога не е правено такива паркове и градини, направихме добри паркове, за има къде да се събрат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Те ни връщат във времето на Третата коалиция“, коментира Бойко Борисов.

  „Инвестираме в образованието, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора. Те - премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция“, уточни той.

  „Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Ние нямаме един спрян фонд, те издигат манипулация за предизборната си кампания“, уточни премиерът.

  „Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

 • Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:04
  Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента

  Странен е призивът на Борисов за обединение срещу „пълзящата диктатура“, коментира политическият анализатор

Оставете коментар