Понеделник, 27 Май 2019
Четвъртък, 14 Февруари 2019 15:38

Трима самозапалили се само за седмица!

Отчаянието започва да напомня за самозапалванията през 2013 година

51-годишен мъж от дряновското село Буря сложи край на живота си, след като се самозапали. Мъжът е починал резултат на получените изгаряния по тялото си. Трагедията се е разиграла снощи, около 21.25 часа, на ул.“Гурко“ в Дряново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, няма информация за мотивите му.

Тази сутрин се самозапали и жена в двора на къщата си в стражишкото село Камен. 52-годишната Славка направила клада от стари дрехи и драснала клечката, а после влязла в огнената стихия, пише "Труд". Тя лумнала като факла, но за щастие съседи се притекли светкавично на помощи успели да я изгасят като мятали върху нея одеяла. Славка била отчаяна от живота и нямала пари за осигуровки и лекарства. Обгорената е откарана в болницата във Велико Търново, но без опасност за живота, сочи предварителна информация.

Припомняме, че точно преди седмица баща на две деца от град Рила, Кюстендилско, също се самозапали, отчаян от бедността, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз. Той беше спасен транспортиран в клиниката по изгаряния в "Пирогов".

На 30 октомври миналата година 68-годишен мъж от Кнежа издъхна в автомобила си, след като също се самозапалил.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Февруари 2019 15:38
  БСП ще работи в ЕП за намаляване на неравенствата в Европа

  Деница Златева: Да няма български граждани под прага на бедността

 • Четвъртък, 14 Февруари 2019 15:38
  Българите №1 в ЕС по материални лишения

  Това важи за над 20% или милион и половина нашенци

 • Четвъртък, 14 Февруари 2019 15:38
  Крум Зарков: Крайно ниските доходи в България са общоевропейски проблем

  От години България е на дъното на всякакви статистики и класации по заплащане. Няколко поредни правителства на Бойко Борисов отчитат евтината работна ръка като преимущество за привличане на инвестиции, които обаче само за миналата година отбелязват спад с 674.1 млн. евро, а 22% от населението, или 1.5 млн. души, са били под прага на бедността. 

  Доходите в България трябва да са приоритет номер едно на всички бъдещи евродепутати, пише депутатът от БСП Крум Зарков в социалните мрежи:

  „По повод 1-ви май германското статистическо бюро публикува осреднената цена на труда за час работа в частния сектор във всяка страна от ЕС през 2018 г. България е на последно място с 5.3 евро на час при средна стойност за Съюза от 26.6 евро. Между нас и първенците от Дания разликата е повече от 8 пъти. При единен европейски пазар на труда тези огромни разлики логично водят до недостиг на хора в България и създават условия за социален дъмпинг в ЕС. С други думи крайно ниските доходи в България са общоевропейски проблем. Те трябва да са приоритет номер едно на всички бъдещи евродепутати.”

  Снимка на Krum Zarkov.

Оставете коментар