Четвъртък, 05 Декември 2019
Неделя, 10 Март 2019 13:55

Напрежение! Руският премиер не гледаше към Борисов, за разлика от срещата му с Радев

Според психолога Росен Йорданов, руският премиер е демонстрирал дистанция и студенина, изпитал е неудобство, когато Борисов го хванал за рамото

В отношенията между България и Русия се демонстрират повече близост и увереност, отколкото има. В сянката на тези официални отношения стои едно голямо напрежение. 

Това заяви пред bTV психологът Росен Йорданов, който разтълкува какво говори езикът на тялото на двамата министър-председатели.  

Стойката на Дмитрий Медведев е максимално изпъната, торсът му е отдръпнат. Торсът е подсъзнателен индикатор за това колко си близък с един човек – ти приближаваш тялото си, ако той ти е приятен и леко го отдръпваш, ако изпитваш негативни чувства. Очевидно е, че руският премиер се е отдръпнал и се опитал да повиши ръста си с това изпъване. Подобна реакция имат хора, които изпитват негативни чувства и се опитват се е да повишат ръста си. Очите на руския премиер са студени и хладни, а самият той не е особено весел", коментира психологът.  

"По време на срещата в Министерския съвет, Борисов сяда уверено като домакин, докато Медведев - в края на фотьойла, което отново означава напрежение, неспокойствие, че бърза да си тръгне.

Прави впечатление, че руският премиер не гледа към Бойко Борисов, за разлика от срещата му с Румен Радев. Важното е да се обръща внимание накъде сочат очите на руския премиер.Той почти никога не гледа към Борисов, което не забелязахме при срещата му с българския президент. Там имаше повече очен контакт”, заяви Йорданов и уточни, че избягването на очен контакт отново е знак за напрежение, недоверие и криене на нещо.

"Руският премиер изпита неудобство, когато Борисов го хвана за рамото. Имаше изражение на агресивност. Не е необходимо да се демонстрира такава сърдечност, каквато не съществува", заключи специалистът.

Психологът добави, че в невербалния език жестикулирането означава очертаване на територия, не само акомпаниране на изказването.

„Обърнете внимание – той непрекъснато гледа настрани и е фокусиран върху нещо съвсем различно. Нашият премиер трябва да внимава за позата си, да не се привежда, защото се стига до комични ситуации”, заяви психологът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар