Сряда, 24 Юли 2019
Неделя, 10 Март 2019 13:55

Напрежение! Руският премиер не гледаше към Борисов, за разлика от срещата му с Радев

Според психолога Росен Йорданов, руският премиер е демонстрирал дистанция и студенина, изпитал е неудобство, когато Борисов го хванал за рамото

В отношенията между България и Русия се демонстрират повече близост и увереност, отколкото има. В сянката на тези официални отношения стои едно голямо напрежение. 

Това заяви пред bTV психологът Росен Йорданов, който разтълкува какво говори езикът на тялото на двамата министър-председатели.  

Стойката на Дмитрий Медведев е максимално изпъната, торсът му е отдръпнат. Торсът е подсъзнателен индикатор за това колко си близък с един човек – ти приближаваш тялото си, ако той ти е приятен и леко го отдръпваш, ако изпитваш негативни чувства. Очевидно е, че руският премиер се е отдръпнал и се опитал да повиши ръста си с това изпъване. Подобна реакция имат хора, които изпитват негативни чувства и се опитват се е да повишат ръста си. Очите на руския премиер са студени и хладни, а самият той не е особено весел", коментира психологът.  

"По време на срещата в Министерския съвет, Борисов сяда уверено като домакин, докато Медведев - в края на фотьойла, което отново означава напрежение, неспокойствие, че бърза да си тръгне.

Прави впечатление, че руският премиер не гледа към Бойко Борисов, за разлика от срещата му с Румен Радев. Важното е да се обръща внимание накъде сочат очите на руския премиер.Той почти никога не гледа към Борисов, което не забелязахме при срещата му с българския президент. Там имаше повече очен контакт”, заяви Йорданов и уточни, че избягването на очен контакт отново е знак за напрежение, недоверие и криене на нещо.

"Руският премиер изпита неудобство, когато Борисов го хвана за рамото. Имаше изражение на агресивност. Не е необходимо да се демонстрира такава сърдечност, каквато не съществува", заключи специалистът.

Психологът добави, че в невербалния език жестикулирането означава очертаване на територия, не само акомпаниране на изказването.

„Обърнете внимание – той непрекъснато гледа настрани и е фокусиран върху нещо съвсем различно. Нашият премиер трябва да внимава за позата си, да не се привежда, защото се стига до комични ситуации”, заяви психологът.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 10 Март 2019 13:55
  Корнелия Нинова: Защо Volkswagen отиват в Турция? Борисов да отговори

  „Виждайки, с каква бързина, настървение и съгласие ДПС, ГЕРБ и ВМРО прокараха на две четения в един ден законопроектите за бюджета и ратификацията на споразумението за закупуване на самолетите, не вярвам, че мнението им по темата ще се промени, въпреки ветото на президента“.

 • Неделя, 10 Март 2019 13:55
  Президентът наложи вето върху закона за F-16

  Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на международен договор (LOA) BU-D-SAB "Самолети F-16 Block 70 и свързаните с тях поддръжка и боеприпаси, материали и услуги. Както и за съвместната тактическа радиосистема и поддръжката й, които бяха приети от 44-то Народно събрание на 19 юли 2019 г.

 • Неделя, 10 Март 2019 13:55
  Нинова: Борисов няма позиция за избора на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор

  Представям ви официална информация за избора на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор. От мое питане в парламента до премиера Борисов се вижда, че той няма позиция.

Оставете коментар