Събота, 26 Септември 2020

Петък, 15 Март 2019 12:11

Осем години от началото на войната, която никой не знае кога ще приключи

Никога няма да се уморя да повтарям - касапницата в Сирия е всичко друго, но не и освободително движение на смели демократи срещу кървав тиранин. Войната в Сирия започна заради една мръсна кауза - катарската газова тръба с маршрут Катар - Саудитска Арабия - Йордания – Сирия, пише Ирини Зикидис

Аnd again.

Навършват се осем години от началото на кървавата баня в Сирия. Осем дълги, кошмарни години. Днес е първият ден от деветата година на войната и никой не знае кога ще приключи.

Преди седем години, когато започнах да пиша за войната, тук-таме под самотните ми статуси имаше по някой отегчен коментар „а бе, к`во ти пука за Сирия, бе, даже не знам къде е на картата“. Днес, благодарение на охранената мейнстрим пропаганда, сме залети отвсякъде с тлъсти, неграмотни лъжи на тема „Асад и неговите зверства“. А отвратените от тези лъжи вече сме много.

Никога няма да се уморя да повтарям - касапницата в Сирия е всичко друго, но не и освободително движение на смели демократи срещу кървав тиранин.

Войната в Сирия започна заради една мръсна кауза - катарската газова тръба с маршрут Катар - Саудитска Арабия - Йордания – Сирия, и доведе до зловещо етно-религиозно прочистване на населението на най-толерантната мюсюлманска държава, в която християнските празници се почитаха наравно с мюсюлманските.

Спонсори на Ислямска държава и многобройните ислямски групировки, брандирани като „умерени демократи“, а реално прокарващи мръсни геополитически интереси и радикален ислямизъм, са чаршафените монархии от залива, с протекциите на Израел и администрацията на Барак Хюсеин Обама. В резултат на тези протекции, администрацията на Обама в продължение на три години симулира война с Ислямска държава, разрешавайки ѝ да се разрасне три пъти. Е, в периода 2015 - 2017 Ислямска държава загуби 95% от територията, която притежаваше през 2014, благодарение на намесата на Русия, докато носители на експертиза ни убеждаваха, че Асад и Путин не воюват с ИДИЛ.

Бог да прости всички, които загинаха за родината си. Това са героите на 21 век.

автор: Ирини Зикидис / Irini Zikidis, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар