Сряда, 26 Февруари 2020

Събота, 13 Април 2019 11:59

Кой е патриотарът Костадинов, който иска оставката на Каракачанов?

Лидерът на ПП „Възраждане“ напомни за себе си

Лидерът на ПП „Възраждане“ – единствената извънпарламентарна партия с държавна субсидия от над 400 хиляди лв. годишно, днес напомни за себе си, искайки оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, поради „несправяне с циганската престъпност“ и „обсебване на имоти“.

Поредната престрелка между партийни лидери, определящи се като „патриоти“, много започва да напомня на междуличностните престрелки в т.нар. „насипно дясно“, което дори шефът на ЕНП Жозеф Дол не успя да обедини с призива си за общо явяване на евроизборите.

В публичното и медийното пространство лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е по-известен по обясними причини – все пак е министър на отбраната и вицепремиер. Неговата концепция по ромския проблем (виж ТУК и ТУК) дори събра критики като твърде радикална и нетолерантна. Що се отнася до имотите му – модерна тема, по която текат масови проверки.

Кой е патриотът Костадин Костадинов?

Патриотът Костадин Костадинов обаче не е толкова популярен, въпреки че на последните предсрочни избори партията му постигна успех от 38 хил. гласа (1.11%) и макар и останала извън парламента, получава приличната годишна субсидия от над 400 000 лева, за да развива партийна дейност.

Справка в социалните мрежи и блога му, където Костадинов е изключително активен, ни информира за неговата бунтовна реплика "Къде спите, български военни? Защо не излезете и поне не се опитате да направите това, което турските ви колеги се пробваха да направят, макар и отчаяно и самоубийствено? Бога ми, ако аз разполагах с оръжие и подготвени хора, лично щях да тръгна напред."

Явно патриотът Костадинов очаква от военния министър Каракачанов именно това – държавата да се управлява по модел на режима в Турция?

Като историк, Костадинов сигурно знае и за други държави, където етническите проблеми се решават с оръжие, но все пак се намираме в Европейския съюз – един друг факт, който видимо също дразни патриота от „ПП „Възраждане“.

Костадинов постигна успех на последните избори благодарение на своя учебник по „Родинознание“ – алтернатива на образователната програма по история, макар че преди това е издал като автор на „Просвета“ учебник за 3 клас. Пита се: в кой историческите факти са достоверни и в кой има повече популизъм?

Скандалът с посолството на Русия

През декември Фейсбук страницата на руското посолство в София цитира Костадинов с коментара му, че протестиралите край коледната елха, дарена на София от Москва, са "олигофрени и малоумници". След ТВ участие по темата заедно със Стефан Тафров („Демократична България"), Костадинов написа в блога си: "Един ден цялата русофобска паплач ще отговаря пред съда за престъпленията си срещу България и българите. Ние от "Възраждане" ще се погрижим за това. Ще почнем от най-видните грантояди и отцеругатели и ще стигнем до последния интернет трол, продаващ Родината си за 2 долара на час. Гарантирам, че никого няма да пропуснем."

Няколко дни след това ръководителят на българската секция на "Дойче веле" Александър Андреев се оплака в медиите, че е получил писмо от Костадинов, в което пише: "Сандьо, ти ще си един от първите в списъка, нали знаеш?", а в блога си по този повод пише: „скоро ще дойде моментът, в който служители и проводници на либералния фашизъм у нас ще се наложи да плащат за деянията си".

Днес на дневен ред е Красимир Каракачанов явно.

Интернет услужливо ни предлага една публикация от февруари 2016 г. на „Афера“ със заглавие „Истината за клеветника патреотар Костадин Костадинов. Как точно Костадинов ми предложи схема с лъжесвидетели“ (цялата публикация - ТУК). В нея от първо лице се разказва за възхода на политика Костадинов, неговото митарстване по патриотичните партии, изявите му като регионален координатор на НФСБ на Валери Симеонов и намесите му в бизнес конфликти в качеството му на общински съветник във Варна.

Очакваме още обвинения от Костадинов. Все пак, избори идат.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 13 Април 2019 11:59
  Прокуратурата погна Красимир Каракачанов

  Лидерът на ВМРО е разследван за милиони покрай далаверата с раздаването на българско гражданство.

  Специализираната прокуратура започна тотална проверка срещу министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Сензационната новина Alarma.bg научи от свои хора по върха на държавното обвинение.

  Проверката е по сигнал до бившия вече главен прокурор Сотир Цацаров, тъй като е подаден още през 2019 година.

  Прокурорската преписка е под №1470/2019 на Специализираната прокуратура. Сигналът е изключително сериозен, тъй като по него вече работят и инспектори от КПКОНПИ. Става дума за фалшифициране на документи за издаването на българско гражданство на чужденци.

  Грандиозният скандал разтърси България в началото на 2019-а и касае далавера с търговия с наши паспорти за чужди граждани. Става дума за фалшифициране на близо 40 000 лични документа, издадени през последните пет години на лица предимно от Македония. Предполага се, че става дума за продължила с години корупционна практика.

 • Събота, 13 Април 2019 11:59
  ВМРО иска доброволци с право да арестуват

  Цивилни доброволци с правомощие да арестуват. Това предлагат четирима депутати от ВМРО с проект за промяна в закона за МВР. Аргументът им е, че тези хора ще помагат на полицията при опазване на обществения ред. С поправките на практика се създава безконтролно звено от хора с полицейски правомощия. В проекта е записано само, че доброволците отговарят по общия ред за причинени от тях вреди при изпълнение на дейността им. Как точно ще работят трябва да определи с наредба вътрешният министър.

 • Събота, 13 Април 2019 11:59
  АТАКА към Каракачанов: Защо харчите 21 млн. лв. на година за чужди войни?

  20 932 400 лв. ще бъдат дадени за издръжка на осемте военни мисии, които България поддържа зад граница. Това стана ясно, след като депутатът от АТАКА Павел Шопов отправи парламентарно питане към военния министър от ВМРО Красимир Каракачанов.

Оставете коментар