Събота, 26 Септември 2020

Събота, 13 Април 2019 11:59

Кой е патриотарът Костадинов, който иска оставката на Каракачанов?

Лидерът на ПП „Възраждане“ напомни за себе си

Лидерът на ПП „Възраждане“ – единствената извънпарламентарна партия с държавна субсидия от над 400 хиляди лв. годишно, днес напомни за себе си, искайки оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, поради „несправяне с циганската престъпност“ и „обсебване на имоти“.

Поредната престрелка между партийни лидери, определящи се като „патриоти“, много започва да напомня на междуличностните престрелки в т.нар. „насипно дясно“, което дори шефът на ЕНП Жозеф Дол не успя да обедини с призива си за общо явяване на евроизборите.

В публичното и медийното пространство лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е по-известен по обясними причини – все пак е министър на отбраната и вицепремиер. Неговата концепция по ромския проблем (виж ТУК и ТУК) дори събра критики като твърде радикална и нетолерантна. Що се отнася до имотите му – модерна тема, по която текат масови проверки.

Кой е патриотът Костадин Костадинов?

Патриотът Костадин Костадинов обаче не е толкова популярен, въпреки че на последните предсрочни избори партията му постигна успех от 38 хил. гласа (1.11%) и макар и останала извън парламента, получава приличната годишна субсидия от над 400 000 лева, за да развива партийна дейност.

Справка в социалните мрежи и блога му, където Костадинов е изключително активен, ни информира за неговата бунтовна реплика "Къде спите, български военни? Защо не излезете и поне не се опитате да направите това, което турските ви колеги се пробваха да направят, макар и отчаяно и самоубийствено? Бога ми, ако аз разполагах с оръжие и подготвени хора, лично щях да тръгна напред."

Явно патриотът Костадинов очаква от военния министър Каракачанов именно това – държавата да се управлява по модел на режима в Турция?

Като историк, Костадинов сигурно знае и за други държави, където етническите проблеми се решават с оръжие, но все пак се намираме в Европейския съюз – един друг факт, който видимо също дразни патриота от „ПП „Възраждане“.

Костадинов постигна успех на последните избори благодарение на своя учебник по „Родинознание“ – алтернатива на образователната програма по история, макар че преди това е издал като автор на „Просвета“ учебник за 3 клас. Пита се: в кой историческите факти са достоверни и в кой има повече популизъм?

Скандалът с посолството на Русия

През декември Фейсбук страницата на руското посолство в София цитира Костадинов с коментара му, че протестиралите край коледната елха, дарена на София от Москва, са "олигофрени и малоумници". След ТВ участие по темата заедно със Стефан Тафров („Демократична България"), Костадинов написа в блога си: "Един ден цялата русофобска паплач ще отговаря пред съда за престъпленията си срещу България и българите. Ние от "Възраждане" ще се погрижим за това. Ще почнем от най-видните грантояди и отцеругатели и ще стигнем до последния интернет трол, продаващ Родината си за 2 долара на час. Гарантирам, че никого няма да пропуснем."

Няколко дни след това ръководителят на българската секция на "Дойче веле" Александър Андреев се оплака в медиите, че е получил писмо от Костадинов, в което пише: "Сандьо, ти ще си един от първите в списъка, нали знаеш?", а в блога си по този повод пише: „скоро ще дойде моментът, в който служители и проводници на либералния фашизъм у нас ще се наложи да плащат за деянията си".

Днес на дневен ред е Красимир Каракачанов явно.

Интернет услужливо ни предлага една публикация от февруари 2016 г. на „Афера“ със заглавие „Истината за клеветника патреотар Костадин Костадинов. Как точно Костадинов ми предложи схема с лъжесвидетели“ (цялата публикация - ТУК). В нея от първо лице се разказва за възхода на политика Костадинов, неговото митарстване по патриотичните партии, изявите му като регионален координатор на НФСБ на Валери Симеонов и намесите му в бизнес конфликти в качеството му на общински съветник във Варна.

Очакваме още обвинения от Костадинов. Все пак, избори идат.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар