Неделя, 26 Януари 2020
Неделя, 14 Април 2019 15:07

Фейсбук и Инстаграм се сринаха в почти цяла Европа

Акционери на „Фейсбук” искат оставката на Зукърбърг

Фейсбук, Инстаграм и Уотсап се сринаха в почти цяла Европа. Потребителите в България също са сред засегнатите. Хиляди хора пишат в Туитър и руската В-контакт за проблемите в трите социални мрежи.

За момента причината за срива не е ясна. Сред засегнатите са също Великобритания, Франция, Германия, Чехия и Полша. Трите социални мрежи или не се зареждат изобщо, или потребителите не могат да публикуват. За проблеми съобщават и в Гърция, Италия и части от САЩ.

По-рано днес стана ясно, че акционери на компанията "Фейсбук” отново са поискали на годишното събрание на акционерите да бъде обсъдена оставката на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг от поста „председател на съвета на директорите“ и промяна на структурата на компанията, съобщава изданието „Бизнес инсайдър” и отбелязва, че шансът да бъде прието такова нещо е изключително малък, тъй като Зукърбърг е собственик на повече от 50% от акциите на компанията.

Според „Бизнес инсайдър” след серията от скандали, свързани с намесата в изборите и изтичане на данните на потребители, повечето акционери са се изказали в полза на уволнението на Зукърбърг и поискали на негово място да бъде назначен независим кандидат.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар