Сряда, 26 Февруари 2020

Понеделник, 06 Май 2019 09:43

Посещението на папата е държавно, категоричен е доц. Боян Чуков

По ТВ Ватикана е обявено, че България заема стратегическо положение спрямо бежанците от Азия и Африка, а приемането на бежанци - начин за подобряване на икономическото ни състояние

Какви са геополитическите значения на визитата на папа Франциск у нас? В "България сутрин" потърсихме отговора на този въпрос заедно с експерта по сигурност доц. Боян Чуков.

"Неговото посещение е държавно, той е поканен от нашия премиер, а не от Българската православна църква. Идва да се опита да ни убеди, че трябва да променим отношението си във връзка с мигрантите, които евентуално се очаква да пристигнат в България", подчерта доц. Чуков.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той отбеляза, че някои анализират папата като глава на Римокатолическата църква, но други го правят като държавен глава. Ватиканът е държава, която има изключително голямо геополитическо значение, настоя доц. Чуков. 

"Тя притежава огромна мрежа от дипломати. Католическата църква разполага с мощни финанси и мощно разузнаване. Всеки гледа да има добри отношения с папата", каза още експертът по сигурност пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Чуков изтъкна, че при слизането на папата от самолета в София, по ватиканската телевизия е обявено, че България заема стратегическо положение спрямо бежанците от Азия и Африка.

"Неговата геополитическа линия обслужва либералния глобализъм, докато в момента в света имаме промяна. Той няколко пъти натърти на темата за бежанците. Беше казано, че приемането на бежанци е начин да подобрим икономическото си състояние", посочи още доц. Чуков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар