Събота, 17 Август 2019
Вторник, 07 Май 2019 11:25

Каратиста иска имението на Баневи за 15 хиляди лева

Имотът според различните оценки струва между 4  и 17 милиона лева

Нашумелият бизнесмен Митко Каратиста, който в правителството Борисов 1 беше представител на държатвата в ЧЕЗ, а жена му и в момента е общински съветник от ГЕРБ в София, се опитва чрез съмнително решение на несъществуващ частен арбитраж за задължение от 15 хиляди лева на сина на Баневи да вземе имението на фамилията в Бояна. Имотът според различните оценки струва между 4 000 000 и 17 милиона лева. Жилищната площ на резиденцията е 3 декара, разделени на 10 луксозно обзаведени апартамента. Имението разполага с частен парк и хеликоптерна площадка и е сред най-баровските в цяла България. Адвокат Гавраил Хрусанов разкри в предаването на Сашо Диков, че незнайна фирма има претенции за 15 хиляди лева, дадени през 2015-а на пълнолетния син на Николай Банев. Кой знае защо фирмата адресира тези свои претенции към баща му, който не му е настойник. 

Не е ясно има ли въобще някъде документ, удостоверяващ заема за 15 хиляди лева, с неустойка от 75 хиляди лева.

Решението по „спора” е на частен арбитраж, който е съществувал, за да вземе само едно единствено решение, именно във връзка с този заем. Въпросният арбитраж прекратява своята дейност веднага след това решение. 

Договорът за задълженията и неустойката не може да бъде намерен, нито пък може да бъдат платени въпросните 15 хиляди лева. 

Оказва се, че отричаното от Банев Младши задължение е цедирано, т.е. поето от фирма на Каратиста. На това основание той нахлува още преди сключването на цесията с цел овладяване на луксозната резиденция, твърди адвокатът. 

На арбитража, проведен на булевард Тотлебен 55 не е канена или присъствала страната на фамилията Баневи.  Въпросният арбитраж го няма и на последния му известен адрес на улица Лавеле 19, в близост до Съдебната палата.

Напомняме, че омбудсманът Мая Манолова от години се бори срещу частните арбитражи, които мамят и обслужват  интересите на колекторските фирми и монополистите.

Източник: 19min.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар