Вторник, 20 Август 2019
Сряда, 08 Май 2019 16:16

Левите са управлявали през 29% от дните на "прехода", десните - 71%

Защо винаги са виновни от БСП?

Хрумна ми да направя една проверка.

След 1990-та, в България има 16 правителства, от тях 4 (четири, или 25%) са с участието на БСП: Димитър Попов, Виденов, Станишев и Орешарски.

От 10359 дни, БСП са управлявали 3041 дни (вкл. служебно, ако броим 97-те дни на Герджиков за тяхна отговорност, понеже е назначен от Радев).

Левите са управлявали през 29% от дните на "прехода", десните - 71%.

Ако пък вземем само последните 10 години, броени от днес назад, Борисов е управлявал 3038 от 3650 дни, или 83% от времето. БСП са управлявали през останалите 17% от времето.

Преди това Борисов беше 4 години кмет на София (2005-2009) и 4 години главен секретар (2001-2005). Бил е на управленска позиция всичките 18 години, с малка пауза по време на протестите 2013-та година.

Последните 14 години София се управлява от ГЕРБ без прекъсване, а предишните 14 години - от СДС без прекъсване. София не е имала ляв кмет изобщо.

От 12 години еврочленство, БСП управлява три - първите две (приемат ни в средата на мандата на Станишев) и още една по време на протестите.

При това положение, разбира се, БСП са виновни за всичко и най-вече за корупцията и за източването на евросредства.

Димитър Ганчев, фейсбук

снимка: колаж "24 часа"

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 08 Май 2019 16:16
  Общественият договор го замениха с пладнешки грабеж

  Елена Гунчева: Вместо народ - господар и политици - слуги на народа, имаме крепостни селяни и управляваща шайка мародери, които имат една цел - лично облагодетелстване от властта!

 • Сряда, 08 Май 2019 16:16
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 08 Май 2019 16:16
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.

Оставете коментар