Събота, 17 Август 2019
Понеделник, 13 Май 2019 10:34

Правосъдният министър Данаил Кирилов поискал да се бави дело, свързано с ГЕРБ

Това става ясно от разкритие на съдия Методи Лалов

Много влиятелен депутат от ГЕРБ  със съществен принос към законодателния процес" се е опитвал да повлияе върху дело, което е било загубено от партия ГЕРБ, разкри съдия Методи Лалов председател на Софийския районен съд.

Сайтът Mediapool разполага с жалба до съда по въпросното дело, която е подадена от тогавашния депутат от ГЕРБ и настоящ правосъден министър Данаил Кирилов.

"През 2015 година вече бях председател на районния съд.Тогава ми се обади върховен съдия и настоящ член на Конституционния съд. Той ме помоли да се срещна с депутат от ГЕРБ със съществен принос към законодателния процес. Съгласих се на срещата.На другия ден депутатът дойде при мен в съдебната сграда. Попитах го дали има проблем. Очаквах или да поиска нещо нередно, или да говорим за законодателни промени, които ще облекчат работата на районния съд. Политикът обаче от вратата каза, че има изпълнително дело срещу партията, на която е член. И че ще бъде добре да се забави развитието му, за да не се разчуе за него. Обясни ми, че става дума за около 24 000 лева (12 000 евро), които политическата партия не е платила за наем на сграда в подножието на Витоша. Обяснено ми бе, че е имало е забавяне на наема и партията е осъдена да плати, за което е издаден изпълнителен лист. Депутатът поиска, ако може това дело да не бъде движено, защото ако се чуе в предизборна обстановка, че партията дължи пари, това ще е доста неприятно. Аз го попитах защо идва да ми каже това. Отговори, че е дошъл да ме информира. Казах му, че след като дължат пари и са осъдени, трябва да платят. Депутатът ми каза, че се съмнява, Припомних му, че партията взима милиони държавна субсидия, с които няма никакъв проблем да плати", завършва Лалов.

Източник: 19min.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар