Неделя, 25 Август 2019
Понеделник, 13 Май 2019 16:51

Борисов бил шеф на аналитично звено, а не на предизборния щаб

Това е новата версия какво точно ръководи в партията си премиерът

Бойко Борисов не оглавява предизборен щаб, а аналитично звено. Това стана ясно от думите на Цветомир Паунов, административен секретар и координатор на ГЕРБ-София. Новата версия за това какво точно ръководи премиера по време на предизборната кампания е в отговор на жалбата, която БСП внесоха в ЦИК преди дни. В нея те цитиран точки от закона, според които той, в качеството си на министър-председател, не можа да ръководи предизборен щаб.

Припомняме, че Националният предизборен щаб на ГЕРБ се оглавява от Цветан Цветанов. Борисов обаче бе посочен като председател на Председателски предизборен щаб на коалицията между ГЕРБ и СДС за предстоящия евровот.

Сега става ясно, че въпросният щаб всъщност е аналитично звено.

Паунов обясни, че "Борисов освен председател на политическа партия е и министър-председател и в качеството си на такъв посещава градове и строителни обекти постоянно".

По отношение на щаба, на който Борисов е председател, Паунов го определи като неформален. Той поясни, че Цветанов е председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ, а щабът, чиято дейност координира Борисов, има неформални функции и е аналитичен.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Май 2019 16:51
  Борисов: Осигурени са средствата за ремонт на самолетите Су-25

  Правителството изпълни своя ангажимент и осигури на Министерство на отбраната 82,5 млн. лв за ремонт на самолетите Су-25. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на личния си профил във Фейсбук.

 • Понеделник, 13 Май 2019 16:51
  Президентът: Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя

  Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа. Това заяви днес държавният глава Румен Радев на връх Шипка пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

  Президентът беше помолен да коментира вчерашните твърдения на министър-председателя за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.

  „Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни“, добави президентът.

 • Понеделник, 13 Май 2019 16:51
  Корнелия Нинова: Шипченската епопея е най-ярък пример за родолюбие и братство

  "Днес отбелязваме 142 години от Шипченската епопея. Тя е най-ярък пример за родолюбие и братство", написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Оставете коментар