Понеделник, 27 Май 2019
Понеделник, 13 Май 2019 16:51

Борисов бил шеф на аналитично звено, а не на предизборния щаб

Това е новата версия какво точно ръководи в партията си премиерът

Бойко Борисов не оглавява предизборен щаб, а аналитично звено. Това стана ясно от думите на Цветомир Паунов, административен секретар и координатор на ГЕРБ-София. Новата версия за това какво точно ръководи премиера по време на предизборната кампания е в отговор на жалбата, която БСП внесоха в ЦИК преди дни. В нея те цитиран точки от закона, според които той, в качеството си на министър-председател, не можа да ръководи предизборен щаб.

Припомняме, че Националният предизборен щаб на ГЕРБ се оглавява от Цветан Цветанов. Борисов обаче бе посочен като председател на Председателски предизборен щаб на коалицията между ГЕРБ и СДС за предстоящия евровот.

Сега става ясно, че въпросният щаб всъщност е аналитично звено.

Паунов обясни, че "Борисов освен председател на политическа партия е и министър-председател и в качеството си на такъв посещава градове и строителни обекти постоянно".

По отношение на щаба, на който Борисов е председател, Паунов го определи като неформален. Той поясни, че Цветанов е председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ, а щабът, чиято дейност координира Борисов, има неформални функции и е аналитичен.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар