Петък, 29 Май 2020

Понеделник, 17 Юни 2019 10:27

Надя си отиде…

Почина дъщерята на Маргарита Петкова – Надя

След продължителна и тежка борба с рака, почина дъщерята на поетесата Маргарита Петкова. За това съобщи самата тя във Фейсбук:

„Надя си отиде на 9 юни в 23 ч. Изпратихме я на 14 юни. Това е просто конкретика. Другото го каза големият ми син: "Всички ние цял живот се страхуваме от мига, в който ще трябва да изпратим родителите си. Не искам да знам какво й е на майка ми."

Аз не искам никой никога да разбира това.

Благодаря на шепата приятели, които са неотстъпно до мен.

Благодаря на всички, които през тези мъчителни години на борба, ни подкрепяха.

Благодаря, че няма да коментирате под това официално, от мое име и от името на семейството ми, изявление. Моля ви да не сипвате сол в раната с добрите си думи, защото доброто боли два пъти повече от злото - повярвайте ми на юнашко доверие. Всички.“

Екипът на BIG5 изказва своите най-искрени съболезнования на Маргарита и близките ѝ! Скърбим с вас.

Почивай в мир, Надя! Завинаги оставаш в сърцата ни с прекрасната си усмивка и вярата и надеждата за по-красив свят. Да е светъл пътят ти към вечността!

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Юни 2019 10:27
  „Прати ми, Боже, приятел - за да не съм тъй сам!”

  Поезията на Вознесенски е изпята и в множество популярни и обичани песни, като „Милион алени рози” на Ала Пугачова, в спектакъла „Юнона и Авось”, в „Павшие и живые” на Театъра на „Таганка”, понякога е учудващо колко много неща, които обичаме, са всъщност излезли изпод перото на Андрей Андреевич.

 • Понеделник, 17 Юни 2019 10:27
 • Понеделник, 17 Юни 2019 10:27
  Лекарка почина от Covid-19, въпреки че е имала отрицателни резултати

  Лекарка е починала снощи в спешното отделение на Александровска болница. Тя е работела в центъра за Спешна медицинска помощ, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Приета е за лечение, след което е изписана с отрицателни резултати. Приета е отново, но въпреки всички усилия е починала. Това е вторият случай на медик, починал от Covid-19, след като в Сливен преди два дни почина 43-годишна лекарка.

Оставете коментар