Петък, 07 Август 2020

Сряда, 26 Юни 2019 10:57

За Господ, черните хора, Сътворението и фурната

Родители сигнализираха в социалните мрежи за поредните недоразумения под формата на текстове в учебниците – този път за второкласниците.

Колкото нагледно и разбираемо трябва да е поднесено учебното съдържание за Сътворението на света според Библията, както и за появяването на различните етноси,  авторите на учебници и учебни помагала видимо подценяват интелектуалните способности на децата ни. Видно от текста, второкласниците трябва да научат, че хората са сътворени, …. печени като грънци! При това Господ „ги опекъл много добре“. Тези – по-добре опечените, били ромите и затова Господ много си обичал. Още по-изпечените пък били „черните хора“, под които явно трябва да разбираме – чернокожите, африканците. Внимателно изпечените - белите.

Крайно време е явно да се създадат учебници и учебни помагала и за авторите, но и за чиновниците по образователните институции, които ги одобряват и допускат подобни нелепи и безумни текстове да стигат до децата ни. Като заглавие в един бъдещ такъв учебник предлагаме заглавието „Как били създадени авторите на детска и учебна литература и чиновниците, одобряващи умотворенията им“.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 26 Юни 2019 10:57
  Сори! Микеланджело не е африканец

  Според Ноел Игнатиев бялата раса като социална категория трябва да бъде унищожена

 • Сряда, 26 Юни 2019 10:57
  Пастор от САЩ: „Разрушете статуите на белия Христос, Иисус е черен!“

  Те били груба форма на бялото превъзходство, създадени като инструмент за потисничество и расистка пропаганда. „Ако тази страна не ни даде това, което искаме, ще я изгорим“, заяви лидерът на Black Lives Matter в Ню Йорк

 • Сряда, 26 Юни 2019 10:57
  Пандемията от (анти) расизъм

  „Обезглавяване“ на статуи, оскверняване на паметници, истерично отричане от наследството на доскоро определяни като „велики личности“ и гении, и спорове за цвета на кожата на Христос - светът се намира в състояние на пандемия, но не от коронавирус, а от (анти) расизъм

Оставете коментар