Понеделник, 26 Август 2019
Четвъртък, 04 Юли 2019 10:32

Амбиенсът на Мила

Аре стига с тоя селски ТВ рап. Стига сте ни предлагали от екрана никому неизвестни псевдо герои, които няма какво да кажат, просто защото няма какво да кажат

 

В този наш живот траекторията е много важна. И то не само от гледна точка на физиката, но и в личен план. Така е, защото това понятие демонстрира пространствената непрекъсната крива линия на това къде сме били и къде евентуално ще отидем.

Траекторията е нашият път между миналото и бъдещето. И всички знаем, че при лошо пресметната траектория едно материално тяло и елементарна частица при навлизането си в атмосферата просто изгаря.

Разбира се, има и друг тип елементарни частици, като тазседмичната героиня от ефира на bTV - Мила, които щом навлязат в „амбиенса“, вместо да изгорят, само прегарят. Най-често от тъпите си приказки. Те така загряват телевизионния ефир с „интелект“, че после, докато той отново стане „кул“, Кобилкина трябва три пъти подред да бъде спешъл гост на Слави.

Така стана и тази седмица, в която гост-коментатор в предаването „Преди обед“ в ефира на bTV бе една елементарна частица с името Мила Иванова. На Мила Иванова, толкова ѝ се иска да бъде Лили Иванова, толкова ѝ се иска да бъде нещо голЕмо, че в суматохата на своята елипсовидна орбита съвсем забрави за горните физични закони. Забрави факта, според които, ако траекторията ти е кофти, значи и ти си леко кофти.

Та, ето какво точно имам предвид. Седи тази изрусена персона, този псевдо интелектуален хибрид, този микс между Валери Симеонов и Опра Уинфри и ми обяснява от телевизора колко голяма патриотка била, разбираш ли, ама България била страна, която за нищо не ставала.

Та, седи тази Райна Княгиня на телевизионния ефир, размахва си жалкото плюшено знаменце от интелектуални кръпки и обяснява колко тъп бил амбиенса (атмосферата) у нас. Амбиенсът по нашето Черноморие бил кофти, но този в Кавала, например, бил „кул“, вика Мила.

Разбира се, както повечето елементарни частички, така и „елементарната частичка Мила“ забравя, че пътят към Кавала минава през Драма. А това е важен детайл, особено за Мила. Забравяйки това, Иванова всъщност пропуска да си даде ясна сметка, че нейната персонална драма е заложена още в грешната ѝ траектория на кух астероид – траектория, начертана за Мила от някой друг астроном – аматьор или фешън интериорен дизайнер.

Щото на мен ми е абсолютно ясно, че Сашко и Деси искат да превърнат предаването си в интелектуален софийски плейграунд, но трябва да знаят, че когато правят този свой ТВ кастинг, изборът между гей и руса мислителка не е винаги и единствено правилният.

На мен също така ми е перфектно ясно, че в този космополитен град София изборът е основно между вкиснато свищовско кисело мляко и дубайски принцеси от Мъглиж, но това само по себе си не може да бъде оправдание за харчене на телевизионни пари и ефирно време само с цел отчитане на някаква дейност. Защото, ако правиш предаване за негри, няма лошо да има кокосови орехи, летящи в амбиенса на Мила, дори нещо повече – трябва задължително да пуснеш и амбиенса на Криско. Но ако имаш сериозни телевизионни амбиции, то тогава Мила е само и единствено Армагедон.

Или накратко – вижте, пичове, аре стига с тоя селски ТВ рап. Стига сте ни предлагали от екрана никому неизвестни псевдо герои, които няма какво да кажат, просто защото няма какво да кажат. Или с други думи – те са толкова прости, защото просто са прости. Или както би казал „обикновеният софийски дришльо“ Ицо Хазарта – ше ви е.а у звездите! Щото последното може и да звучи неудачно, но за сметка на това траекторията му е абсолютно вярна. И не се разпада в амбиенса. На Мила.

Васил Николаев, BIG5

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 04 Юли 2019 10:32
  Бомбените заплахи към няколко летища и медии не могат да се определят като терористични, смятат експерти

  За изпращане на заплашителните съобщения са използвани интернет ресурси на доставчици извън територията на България

 • Четвъртък, 04 Юли 2019 10:32
  Мая Манолова: Близки до властта медии пускат фалшиви новини, пропагандната машина се опитва да ме сплаши

  Омбудсманът Мая Манолова и днес отказа да каже дали ще се кандидатира за кмет на София, но този път не отхвърли директно въпроса, а атакува управляващите, като заяви, че се опитват да я сплашат и дискредитират, защото очевидно някой се страхува дали тя ще го направи.

  Запитана какво би наклонило везните към едно такова решение, Манолова заяви пред БНТ: "Моята работа е да бъда посредник между тях и властите, когато обаче едната страна я няма, когато няма с кого да преговарям, очевидно, че моята посредническа роля няма как да бъде свършена. Все по-трудно ми е и да защитавам правата хората, виждате - хората са мачкани, уволнявани, властта продължава да ги лъже. Има опити да бъде блокирана моята работа като омбудсман, да ми се пречи да си върша работата. От друга страна впрягането на цялата пропагандна машина на властта, на всички приближени медии срещу това, което правя, показва страх, огромно притеснение, паника, някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София. Опитът да ме вкарат във всякакви некадърни сценарии, да говорят от мое име, да разпространяват фейк новини медии и хора, близки до властта, това няма как да ме сплаши и притесни. Показала съм, че решенията ги вземам аз, не под натиск и ги вземам в интерес на гражданите, така че моето решението ще бъде изцяло продиктувано от интересите и очакванията на гражданите. Но след като в една държава омбудсманът, който трябва да защитава хората, е препятстван, атакуван, има опити да бъде сплашен, да бъде дискредитиран, какво остава за останалите граждани".

 • Четвъртък, 04 Юли 2019 10:32
  Скъпите предавания на БНТ продължават. 30-минутна манджа на Ути се равнява на годишен семеен бюджет

  Сянката на отстранения Каменаров ще продължи да ни поздравява с „Добър, апетит! Станахте ли богати?“, но забогатяващите са Ути Бъчваров и Нико Тупарев, докато БНТ е във фалит

Оставете коментар