Петък, 24 Януари 2020
Сряда, 31 Юли 2019 14:29

"ТАД груп" искали да хакнат и пръскачки, за да пръскат депутати

Прокурор Евгения Станкова: Анализът на всички доказателства до момента показва, че целта на цялата тази дейност е да бъде създадена социална нестабилност

 

"Атакуван е бил сървърът на фирма "Поливни системи", която се намира в близост до парламента и да се активират поливните устройства в момент, в който преминават кортежи с официални лица или гости на парламента, което щяло да доведе до смут и да засегне националната сигурност, като създавайки такава нестабилност тя води след себе си и такава на политическата система." Това обяви прокурор Евгения Станкова на брифинг в Специализираната прокуратура.

При пробива на НАП фирмите са търсени избирателно, имало е насоченост в търсенето на данни, каза прокурор Станкова. От „ТАД Груп” са избирали определени фирми, чиито данни нерегламентирано да копират, а информацията, свалена от сървърите на НАП е била предоставена на онлайн изданието „Биволъ” седмици преди обществеността да разбере за кибератаката, стана ясно от изявлението на прокурор Станкова.

Анализът на всички доказателства до момента показва, че целта на цялата тази дейност е да бъде създадена социална нестабилност, обясни тя и добави, че от анализа на свидетелските показания може да се съди, че атаката срещу НАП е насочена срещу действащата в момента политическа система и форма на управление.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Затова Специализираната прокуратура пое ръководството и наблюдението по отношение на това досъдебно производство, тъй като се установи, че това е дейност, насочена срещу населението. Цели се да се всее нестабилност в населението. Елементът, че се всява смут и паника в неограничен брой български граждани е налице и целта на това деяние е именно такава – да се дестабилизира политическата обстановка в страната“, каза още Станкова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар