Петък, 29 Май 2020

Неделя, 18 Август 2019 15:30

Фандъкова проверява ремонтите в София със семейната кола

АПИ обещали през септември да започне разширението на околовръстното към "Тракия"

 

Кметът Йорданка Фандъкова доста изненади е замислила днес в почивния ден. Особено вълнуващи те ще са за изпълнителите на ремонти по столичните улици и строителни обекти, пише "Столица.бг".

Сутринта на проверка на бул. „България” столичният кмет пристигна и си тръгна със семейния автомобил „Тойота”.

„Имам уверението на АПИ, че през септември ще започне разширението от околовръстното към магистрала Тракия. Отчуждителните процедури бавят стартирането. Най-важните обекти са разширяването на този участък по Южната дъга и пробивите и  разширенията по вътрешните рингове на София за облекчаване на трафика”, коментира Йорданка Фандъкова.

Часове преди там да бъде пуснато предсрочно движението по ремонтираната отсечка, тя направи проверка за изпълнението на ремонта, качи се на личната си кола и изчезна. Отива по други обекти да види как се работи, имали достатъчно работници и докъде са стигнали строителните дейности.

По непотвърдена информация тя ще мине и през „Овча купел”, където продължава обновяването на "Президент Линкълн". Това е от малкото ремонти, които няма да са приключили до 15 септември.

В момента в столицата се работи на 25 места. Ремонтират се улици, участъци, тротоари, пълнят се дупки. Фандъкова каза, че очаква до 15 септември да приключи и цялостната реконструкция на ул. "Каменоделска", където е подменено трамвайното трасе, контактна мрежа и се продължава работата по настилка, тротоари, бордюри, осветление и спирконавеси.

източник: Stolica.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар