Петък, 29 Май 2020

Събота, 24 Август 2019 11:46

Магистрални ограничители вместо "перки" и колчета-пешки по "Графа"

Още във вчерашния следобед започна подмяна на станалите известни като "перки на акули" каменни ограничители по "Графа"

Мобилни червено-бели ограничители, използвани най-често при безкрайните ремонти на магистрали и главни пътища, се появиха на столичната улица "Граф Игнатиев" вместо очакваните нови чугунени колчета тип Болард.

Още във вчерашния следобед започна подмяна на станалите известни като "перки на акули" каменни ограничители по "Графа".

До мярката се стигна, след като преди дни отново имаше пострадал - жена се спъна в тях, а съпругът ѝ бе арестуван заради опита си да ги разруши.

Winbet - победата е емоция! (18+)


От Столична община посочиха, че вече е започнала подготовка за подмяна на трамвайните ограничители с 60-сантиметрови чугунени колчета, оприличени пък вече от някои граждани на шахматни пешки.

Магистралните ограничители са временна мярка, тъй като в два дни течеше откъртване на "перките" и тяхното извозване, а тепърва предстои монтиране на новите боларди.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 24 Август 2019 11:46
  Битумът се разтекъл, понеже... бил поставян през нощта

  „Всеки гражданин, който констатира повреда в гумите на автомобила си, може да извади протокол от застраховател, който ще предявим към фирмата изпълнител“, уверява Фандъкова

 • Събота, 24 Август 2019 11:46
  От 7 май възстановяват "синя" и "зелена" зона в София

  От четвъртък, 7 май възстановяваме работата на "синя" и "зелена" зона, едновременно с това започваме поетапно да нормализираме графиците на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

 • Събота, 24 Август 2019 11:46
  Витоша е отворена за излети от днес

  Излетите в природен парк Витоша са разрешени от днес. Туристите обаче ще трябва да разчитат на собствен транспорт, тъй като автобусните линии до планината остават затворени.

Оставете коментар