Сряда, 29 Януари 2020
Вторник, 10 Септември 2019 16:26

Дърева: Фашизмът се завърна в България

Шаренкова: Обвинението в шпионаж е много тежко обвинение

Като откровена репресия срещу една гражданска организация определи Велислава Дърева ареста на Юрий Борисов и на други членове на движение "Русофили". Да извършиш това безобразие на връх 9 септември, трябва да си или много глупав, или да си много нагъл. Това предизвика истински шок в журналистическата колегия, каза още Дърева в ефира на bTV.

Вчера празнувахме победата над фашизма, а в същия момент се оказа, че фашизмът се е завърнал в България, категорична бе журналистката. 

По думите й иззетите от дома на Юрий Борисов "компрометиращи материали" са всъщност приветствен адрес на предишния председател на Народното събрание Димитър Главчев до движение "Русофили" и приветствие от Негово светейшество патриарх Неофит, както и една папка с вестникарски изрезки. Тя добави, че сдружение „Русофили” е гражданска организация, в която членуват хора от всички политически партии.

Обвинението в шпионаж е много тежко обвинение, коментира от своя страна Светлана Шаренкова, председател на форум „България-Русия“. По думите й, за да може да работи човек в полза на друга държава и да се подложи в услуга на чужди институции, той трябва да има достъп до класифицирана информация. Това са неправителствени организации, те работят в полето на гражданското общество – каква информация биха могли да изнасят, каза още Светлана Шаренкова.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 10 Септември 2019 16:26
  Светлана Шаренкова към Станишев: Сергей, не прави партията заложник на личния си интерес!

  Не е новина, че бившият председател на БСП Сергей Станишев има навика да назидава своята партия и живее със самочувствието, че неговите другари са длъжни вечно и на всяка цена да удовлетворяват личните му кариерни амбиции, както и че за него не важат партийните решения.

 • Вторник, 10 Септември 2019 16:26
  Държавен рекет или ГЕРБ-лобизъм?

  В чий интерес, на каква цена и как се нарича държавната власт, която се меси толкова пряко в бизнеса!?

 • Вторник, 10 Септември 2019 16:26
  Проф. Светлана Шаренкова: Тест за суверенност!

  Американският заместник държавен секретар Дейвид Хейл в интервю за БНР тези дни коментира основните пунктове в т.нар. Стратегическо партньорство между САЩ и България: недоволството на Вашингтон от строителството на „Турски (Балкански) поток”, „пътна карта” за сътрудничество в отбраната, конституционна реформа в България и отчетността на съдебната власт.

Оставете коментар