Неделя, 09 Август 2020

Събота, 19 Октомври 2019 15:07

Зеленият Тома Белев се изгаври с евреите, качи ги безплатно на вагоните

Извини се, призова кандидата за общински съветник депутатът от еврейски произход Александър Сиди

Правилата на предизборната кампания, които ограничават медиите какво да публикуват и какво не, не могат да служат за чадър, когато участник в нея, претендиращ за гласа на гражданите и управлението на столицата, прекрачи морални граници. Това вече направи "зеленият" Тома Белев, кандидат за общински съветник на обединението на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Белев се изгаври с евреите, като цинично сравни "безплатното" им извозване с вагони към лагерите на смъртта през Втората световна война, с транспортните проблеми на столицата, за чието управление се бори.

Белев, който е лице на една група от хора, обявили се за морална полиция и нарочили кандидата за главен прокурор за расист, сам се прояви с мега расистко изказване. И го направи на фона на отзвука от расистките изяви на група футболни ултраси, при това с език, по-жесток и от нацистките им жестове.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гафове от подобен характер не трябва да се прикриват, нито да се премълчават, особено пък когато идват от редиците на ултра либерални борци за свобода на словото, климата, пеликаните и съдебната реформа на планетата. И особено, когато същите претендират да ни управляват.

Пръв от антисемитското послание на Белев се възмути депутатът Александър Сиди. Самият той от еврейски произход, Сиди призова Белев да се извини, заради грозната обида.

"Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от Демократична България с изключително грозен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на Демократична България си позволява ужасен език на омраза. Настоявам арх. Борислав Игнатов - кандидатът за кмет на тази формация, както и лидерите ѝ Иванов и Атанасов, незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани ще осъдят този език на омраза! #ТомаБелевизвинисе!", написа в профила си Сиди.

източник: Дарик

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 19 Октомври 2019 15:07
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

 • Събота, 19 Октомври 2019 15:07
  Иван Гешев прие административните ръководители на окръжните прокуратури София и Велико Търново

  Акцент в срещата бе поставен върху изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност

 • Събота, 19 Октомври 2019 15:07
  12 задържани при спецоперация в Суворово и Девня, Гешев е на място

  По-рано Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Варна, както и следствието, за да разговаря лично с магистратите и съдебните служители

Оставете коментар