Вторник, 21 Януари 2020
Неделя, 20 Октомври 2019 12:49

Президентът Румен Радев тича благотворително за хора с увреждания

Инициативата 5kmrun се провежда всяка събота в четири града в 5 парка в страната

Вчера в Южния парк в столицата се състоя благотворително бягане за хора с увреждания. В инициативата се включиха президентът Румен Радев и Калоян Методиев, който е началник на кабинета на държавния глава.

За участието им съобщи самият Методиев с публикация във Фейсбук.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Инициативата 5kmrun се провежда всяка събота в четири града в 5 парка в страната. Днес в Южния парк се включиха 400 участници, които пробягаха 5 км.

Най-възрастният доброволец е на 82 години.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 20 Октомври 2019 12:49
  Бой, унижения и жестоки наказания търпят възрастни хора с деменция в дом от семеен тип в Пловдив

  По информация на местния сайт DCNEWS, случаят е от дома за възрастни хора с увреждания "Св. Георги"

 • Неделя, 20 Октомври 2019 12:49
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Неделя, 20 Октомври 2019 12:49
  Президентът: "Договорки" за измененията в Конституцията правя единствено с българските граждани!

  При дебата за промени в Конституцията може да изучаваме чуждия опит и модели, но решенията трябва да вземаме сами. За тези изменения правя „договорки“ единствено с българските граждани чрез обществените и съсловни организации и чрез институциите в България. Това заяви президентът Румен Радев в началото на разговора с представители на Висшия адвокатски съвет.

Оставете коментар