Вторник, 28 Януари 2020
Неделя, 27 Октомври 2019 09:27

„Не се сърди човече” за членовете на СИК в „Арена Армеец”

Различни настолни игри ще уплътняват времето в чакане на членовете на секционните избирателни комисии

Секционните избирателни комисии (СИК), които ще носят протоколите за обработка в зала „Арена Армеец” в София ще уплътняват времето си с игри, като „Не се сърди, човече”, карти, табла. Игрите са осигурени от Общинската избирателна комисия (ОИК).

Има и обособени кътове, в които ще бъдат монтирани екрани и докато чакат да дойде техният ред, членовете на СИК ще могат да гледат и български филми. ОИК е осигурила вода в достатъчни количества. Ще има 5 медицински пункта, ако се наложи да се оказва помощ и съдействие, съобщава БГНЕС.

В зала „Арена Армеец” ще се влиза през три входа, превозните средства ще бъдат спирани точно пред входовете, за да не се налага членовете да носят чувалите.

Председателят на ОИК Полина Витанова каза, че със сигурност ще има изчакване от членовете на СИК.

Winbet - победата е емоция! (18+)

140 са сътрудниците на място в залата, които логистично да подпомагат членовете. ОИК очаква да приеме над 4800 протокола от СИК, това са около 120 протокола на всеки член на ОИК.

През 2015 г. комисията е била от 19 членове, сега общинска избирателна комисия се състои от 41 членове.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 27 Октомври 2019 09:27
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Неделя, 27 Октомври 2019 09:27
  Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

  Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни

 • Неделя, 27 Октомври 2019 09:27
  Събитията на 2019: Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи

  Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи. Сблъсъци между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Годината беше наситена с трусове във властта. В епицентъра на най-сериозната криза се оказаха евтини апартаменти. А важни ходове и на управляващите, и на опозицията следваха стъпките на тангото.

  Апартаментгейт разтърси ГЕРБ в навечерието на евровота. В имотния сериал един след друг от политическата сцена слязоха ключови фигури, купили жилища на цени под пазарните.

  Бойко Борисов, министър-председател на Р България: И затова ме е толкова яд и ми иде да взема един чук и тераси, покриви, където има да го счупя и да го приключим.

  Премиерът жертва свои въпреки уверенията, че не са нарушили закона. Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна парламента, а след евроизборите - и всички партийни постове.

Оставете коментар