Събота, 11 Юли 2020

Сряда, 20 Ноември 2019 10:34

Дъщерята на шефа на „Пършевица“ връща 400 хиляди за къща „за гости“

Cилвия Зoрoвa e пoлучилa мaкcимaлнaтa cубcидия от ДФ „Земеделие“, но не е ясно каква е присъдата ѝ за прегазените в катастрофа хора

Дъщeрятa нa Димитър Зoрoв – ocнoвaтeл и упрaвитeл нa мaндрa „Пършeвицa“ и прeдceдaтeл нa Acoциaциятa нa млeкoпрeрaбoтвaтeлитe в Бългaрия – Силвия Зорова, ще връща близо 400 000 лева за къща за гости, защото попада сред нарушителите.

ЕТ „Силвия Зорова“ е в предварителния списък на бенефициентите, публикуван на сайта на фонд „Земеделие“, на които към 15 ноември 2019 г. е открито производство за налагане на 100% санкции заради открити нарушения в изпълнението на европроектите.

Дъщерята на млечния бос е получила 391 160 лева за реконструкция на съществуваща сграда в хотел за селски туризъм и за закупуване на необходимото оборудване. Сградата е до семейната мандра и е построена през 1997 г.

Силвия Зорова е в семейния бизнес още от дете: първо като рекламно лице на млечните продукти на татко си, после – като управител на хотела.

В бизнеса е и съпругата на Димитър Зоров – Марияна, която е маркетинг-мениджър на мандрата.

Зорови са сред най-големите производители на млечни изделия у нас, като пазарният дял на „Пършевица“ се определя между 25 и 30%.

Завиден е възходът на Зоров в бранша – от полицейската академия в Симеоново, където е учил в един випуск с Бойко Борисов, и още в началото на Прехода  веднага се захваща с млечния бизнес, като купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския Балкан и започва да развива бизнеса заедно с родителите и съпругата си.

Според справка в Търговския регистър, ЕТ „Силвия Зорова“ е регистрирана през 2013 г. в село Миланово, община Своге. На посочения адрес са регистрирани още 13 фирми.

Припомняме, че през лятото на миналата година Силвия Зорова, шофирайки мощния си джип, помете двама работници от сметопочистването. При челен удар в камион на "Чистота" на Околовръстното шосе в София, тя причини смъртта на един от работниците, а друг беше ранен. Направените проби за алкохол и наркотици се оказаха отрицателни.

Публикация на „Уикенд“ от юли 2018 г. разкрива и една друга крита от обществото тайна – автор на проектите по европрограми на Зорови е била бившата зам.-кметица на „Младост“ - Биляна Петрова, арестувана по-късно с Десислава Иванчева за получаване на подкуп. По времето на проектите Биляна Петрова е заемала отговорна позиция в Разплащателната агенция на земеделското министерство. 

Благодарение на добре написаните и презентирани проекти, Зоров прави и втора мандра, която обира млякото от Видин до Плевен. С подкрепата на европарите той става един от първите производители на биомаса. Странното е, че нито веднъж той не става жертва на свирепите млечни войни, които текат с пълна сила през мутренските години.

Не е известно още на широката общественост какво наказание е получила дъщерята Силвия за катастрофата и дали са повлияли милионите на млечния бос.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар