Събота, 06 Юни 2020

Четвъртък, 21 Ноември 2019 20:40

Хърватските медии са втрещени от разточителството и грандоманщината на българския премиер

„Открийте разликите: Себастиан Курц пристига в икономична класа за среща на ЕНП в Загреб, а вижте как пристига българският премиер”, гласи заглавието на хърватския информационен сайт Jutarnji.hr. Разточителството на държавни средства от премиера Борисов и неговата грандоманщина са в полезрението и на нашите съседи.

България, заедно с Румъния и за съжаление Хърватия, са сред по-бедните членове на Европейския съюз. Австрия е от другата страна, тя е по-развита, отбелязва „Ютарни лист“.

След това е интересно да се сравнят двете фотографии, които демонстрират абсолютното разминаване в разходването на държавни ресурси, когато става дума за двама политици – австриец и българин, дошли на заседание на Европейската народна партия в Загреб, уточнява изданието.

Имахме възможността да станем свидетели на пристигането на българския премиер Бойко Борисов, който реши да дойде в Загреб с държавна "птица", способна да превози повече от 150 пътници. Това е самолет Airbus A319, носещ националните знаци и надпис на Република България, коментира медията.

Въпреки че българското правителство разполага и със значително по-малък бизнес джет, Борисов реши да демонстрира целия лукс на държавния си флот, пише в заключение вестникът.

Себастиан Курц с редовен полет в икономична класа

Припомняме, че през 2017 година, в първия си мандат, канцлерът на Австрия отказа среща с премиера на България Бойко Борисов, като обясни това с други поети ангажименти.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с българска делегация, участва в конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Загреб (Хърватия). Двудневният форум се провежда на 20 и 21 ноември 2019 година.

По време на конгреса ще бъдат избрани нови председател на ЕНП, заместник-председатели на партията и генерален секретар. Във фокуса на конгреса са теми като европейските инвестиции в регионите и градовете след 2020, предизвикателствата и споделените отговорности около Западните Балкани, поемане на лидерството от страна на ЕНП по отношение на действията за климата, както и гласуването на „Визия на ЕНП за устойчива планета“.

В състава на делегацията на ГЕРБ влизат още българският еврокомисар Мария Габриел, евродепутатите от ГЕРБ, двамата заместник-председатели на партията Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, кметове и областни координатори на ГЕРБ.

В профила си във Фейсбук Борисов се похвали, че е разговарял в Загреб със Себастиан Курц: „Поканих Себастиан Курц да дойде в България и да се увери лично как охраняваме външната граница на ЕС. В рамките на Конгреса на ЕНП в Загреб двамата се поздравихме за последните изборни победи в двете страни. Подчертах, че Австрия е важна европейска страна и съм уверен, че Себастиан ще успее скоро да формира стабилно правителство”.

източник: Liberta

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар