Петък, 21 Февруари 2020

Петък, 29 Ноември 2019 16:05

Българските собственици на Efbet - под лупата на Финансовото разузнаване на Великобритания

В имейл до медиите Финансовото разузнаване на Великобритания съветва Националната агенция за криминални престъпления да се запознае с докладите SARs за незаконни транзакции и други финансови престъпления

Финансовото разузнаване на Великобритания е било уведомено за скандалните злоупотреби на собствениците Efbet – търговската марка на компанията Brobet LTD, регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, TaТXbiex XBX1063, Malta). Собственици на фирмата са Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови.

На Острова започва масирано разследване на високо ниво на хазартната дейност на Найденови, научи BIG5.bg. По информация на наши източници, британски медии са получили имейл с препоръка да се запознаят с казуса на Efbet от SARs (Suspicious Activity Reports ) - Доклади за подозрителни дейности, публикувани в уебсайта на Британската национална агенция за криминални престъпления – NCA, както и да подават там информация, с която те разполагат за дейността на българските собственици на хазартната марка Efbet.

Уточняваме, че SAR включват подробна информация за транзакции, които са подозрителни или дори изглеждат такива. Целта на подаването на SAR е да помогне на правителството да идентифицира лица, групи и организации, участващи в измами – като финансиране на тероризъм, пране на пари и други престъпления. SAR-докладите играят важна роля за създаването или допълването на големи разследвания за пране на пари или финансиране на тероризъм и други наказателни дела в международен мащаб.

Нека припомним, че десетки онлайн медии в Англия гръмнаха със скандала Efbet, който вече от цял месец тресе страната ни. Преди това по темата вече писаха цял куп издания в България, Гърция и Малта.

Английски медии: Най-големите хазартни босове в България са свързани с расистките скандали и пране на пари!

Както вече писа BIG5, подобни разследвания срещу компанията Brobet на Найденови, която държи марката Efbet, текат още в Гърция, Румъния и Италия. Информация от малтийската полиция дори подчертава, че Найденови са свързани с италианската мафия в Сицилия и Милано, а някои британски и гръцки журналисти твърдят, че собствениците на Efbet са били част от корупционни схеми, финансови измами и укриване на данъци на територията на няколко държави.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 29 Ноември 2019 16:05
  "Еврофутбол" също е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа

  Отчет на дружеството, в което братя Найденови са партньори с Васил Божков и Кокалис, показва едва 23 млн. лв. такса при събрани над 520 млн. лв. залози. Проблемът с тезата на братя Найденови е, че заобикаляне на закона в търсене на по-изгодно облагане е прилагал и "Еврофутбол". А това е не само дружество, в което те са съдружници с Божков, а и че Боян Найденов е управител до юли 2019 г.

 • Петък, 29 Ноември 2019 16:05
  МнВР: България не е уведомявана от ОАE Васил Божков да е освобождаван от ареста

  "Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МвНР. 

 • Петък, 29 Ноември 2019 16:05
  Радев подкрепи държавния монопол в лотарията

  Президентът Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за хазарта, с които се създава държавен монопол в лотарията с талончета за търкане. Указът вероятно ще бъде обнародван в следващия брой на Държавен вестник във вторник, съобщиха за „Сега” от прессекретариата на държавния глава.

  От влизането в сила на закона всички издадени лицензи извън тези на спортния тотализатор за организиране на лотарийни игри (с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности), се прекратяват. От този момент провеждането на тези лотарийни игри е в нарушение на Закона за хазарта и подлежи на санкция. Занапред лотарията ще се организира само от държавно предприятие "Български спортен тотализатор", като то има 6-месечен срок да изпълни изискванията към обектите и персонала, които ще продават билетите. 

Оставете коментар