Четвъртък, 20 Февруари 2020

Вторник, 17 Декември 2019 12:14

Румънската LIBERTATEA гръмна: СКАНДАЛ! Разследват Efbet в България и още няколко европейски държави!

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния пише за разследването на родните хазартни босове Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан Найденов

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния Libertatea.ro е поредното европейско издание, което излезе с материал, посветен на течащото в няколко европейски държави разследване на хазартната марка Efbet, съобщава "Труд".

В своя материал колегите от Румъния пишат, че тримата българи Стефан, Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на регистрираната в Малта хазартна марка Efbet, (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) са разследвани за пране на пари, неплащане на данъци в изключително високи размери и връзки с престъпни лица и дейности в няколко европейски държави.

Libertatea.ro подчертава, че Стефан Найденов е кадър на бившите комунистически служби в България и бизнес дейността му отдавна е обект на наблюдение от много специални служби от цяла Европа. Румънските журналисти допълват, че именно неговите синове Боян Найденов и Цветомир Найденов управляват една от големите хазартни компании в България, работеща под търговската марка Еfbet, като именно те имат лиценз за хазартна дейност и в Румъния.

www.libertatea.ro пише още, че на 4 октомври 2019 година агенти на ДАНС и Специализираната българска прокуратура са направили изненадващо нахлуване и претърсване в офисите на Efbet.

Румънските колеги разясняват, че акцията на българските специализирани служби се е състояла в централния офис на Efbet на бул. „Джеймс Баучер“ 20 в „Лозенец“, като успоредно са били проверени и други локации, свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови. В публикацията се казва още, че освен в Efbet, тримата споменати по-горе, са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност.

Libertatea.ro се позовава на публикации, посветени на разследването на Еfbet от няколко различни медии от Италия и Великобритания, като специално цитира авторитетните българските издания „24 часа“ и „Труд“.

Румънците разказват за това, как агентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой от страна на Еfbet.

Колегите от северната ни съседка пишат още в материала си, че българското контраразузнаването било сезирано от партньорски служби от Европа, според които сигнали собствениците на Еfbet били забъркани в сериозни схеми за пране на пари. Те уточняват, че Боян и Цветомир Найденови са обект на проверка за укриване на данъци и ощетяване на българската държавата със стотици милиони левове.

Източник: "Труд" / Libertatea.ro

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 17 Декември 2019 12:14
  "Еврофутбол" също е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа

  Отчет на дружеството, в което братя Найденови са партньори с Васил Божков и Кокалис, показва едва 23 млн. лв. такса при събрани над 520 млн. лв. залози. Проблемът с тезата на братя Найденови е, че заобикаляне на закона в търсене на по-изгодно облагане е прилагал и "Еврофутбол". А това е не само дружество, в което те са съдружници с Божков, а и че Боян Найденов е управител до юли 2019 г.

 • Вторник, 17 Декември 2019 12:14
  МнВР: България не е уведомявана от ОАE Васил Божков да е освобождаван от ареста

  "Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МвНР. 

 • Вторник, 17 Декември 2019 12:14
  Радев подкрепи държавния монопол в лотарията

  Президентът Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за хазарта, с които се създава държавен монопол в лотарията с талончета за търкане. Указът вероятно ще бъде обнародван в следващия брой на Държавен вестник във вторник, съобщиха за „Сега” от прессекретариата на държавния глава.

  От влизането в сила на закона всички издадени лицензи извън тези на спортния тотализатор за организиране на лотарийни игри (с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности), се прекратяват. От този момент провеждането на тези лотарийни игри е в нарушение на Закона за хазарта и подлежи на санкция. Занапред лотарията ще се организира само от държавно предприятие "Български спортен тотализатор", като то има 6-месечен срок да изпълни изискванията към обектите и персонала, които ще продават билетите. 

Оставете коментар