Сряда, 05 Август 2020

Вторник, 17 Декември 2019 12:14

Румънската LIBERTATEA гръмна: СКАНДАЛ! Разследват Efbet в България и още няколко европейски държави!

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния пише за разследването на родните хазартни босове Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан Найденов

Една от най-големите и авторитетни медии в Румъния Libertatea.ro е поредното европейско издание, което излезе с материал, посветен на течащото в няколко европейски държави разследване на хазартната марка Efbet, съобщава "Труд".

В своя материал колегите от Румъния пишат, че тримата българи Стефан, Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на регистрираната в Малта хазартна марка Efbet, (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) са разследвани за пране на пари, неплащане на данъци в изключително високи размери и връзки с престъпни лица и дейности в няколко европейски държави.

Libertatea.ro подчертава, че Стефан Найденов е кадър на бившите комунистически служби в България и бизнес дейността му отдавна е обект на наблюдение от много специални служби от цяла Европа. Румънските журналисти допълват, че именно неговите синове Боян Найденов и Цветомир Найденов управляват една от големите хазартни компании в България, работеща под търговската марка Еfbet, като именно те имат лиценз за хазартна дейност и в Румъния.

www.libertatea.ro пише още, че на 4 октомври 2019 година агенти на ДАНС и Специализираната българска прокуратура са направили изненадващо нахлуване и претърсване в офисите на Efbet.

Румънските колеги разясняват, че акцията на българските специализирани служби се е състояла в централния офис на Efbet на бул. „Джеймс Баучер“ 20 в „Лозенец“, като успоредно са били проверени и други локации, свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови. В публикацията се казва още, че освен в Efbet, тримата споменати по-горе, са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност.

Libertatea.ro се позовава на публикации, посветени на разследването на Еfbet от няколко различни медии от Италия и Великобритания, като специално цитира авторитетните българските издания „24 часа“ и „Труд“.

Румънците разказват за това, как агентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой от страна на Еfbet.

Колегите от северната ни съседка пишат още в материала си, че българското контраразузнаването било сезирано от партньорски служби от Европа, според които сигнали собствениците на Еfbet били забъркани в сериозни схеми за пране на пари. Те уточняват, че Боян и Цветомир Найденови са обект на проверка за укриване на данъци и ощетяване на българската държавата със стотици милиони левове.

Източник: "Труд" / Libertatea.ro

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 17 Декември 2019 12:14
  Само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

  Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи само на показанията на бившия му съдружник Цветомир Найденов.

  Това записа Апелативният спецсъд в определението, с което потвърди, че обвинената по делото секретарка на Божков - Йоана Чолакова, излиза от ареста срещу 30 хил. лв. гаранция, съобщи БНР. Определението на апелативния съд е окончателно.

  Чолакова е обвиняема по "първата" организирана престъпна група на Васил Божков - за пране на пари, невнесени такси, принуда на държавни служители и т.н. Затова и днес прокуратурата претендираше, че тежестта на обвинението е достатъчен аргумент тя да бъде в ареста, за да не влияе на свидетели и да не извърши нови престъпления. За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в "изключително близки, доверителни отношения" с шефа си, "организирала и ръководела част от неговите срещи" и дори имала достъп до всички помещения в "Нове АД холдинг", разказва "Клуб Z".

  Адвокатът й Владимир Манолов контрира, че всички твърдения на Найденов са в смисъл "чул съм", "известно ми е, че" - без никой да го пита откъде му е известно, откъде е чул нещата, които твърди.

  "Неговите твърдения са непроверени - никой не смее да му зададе контролни въпроси. Подобни са и разпитите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов", каза адвокатът.

  "Това не са разпити, а монолози, в които те защитават себе си, не изтъкват факти. А прокуратурата не задава уточняващи въпроси, защото се страхува да не се срути конструкцията на обвинението", допълни той.

  Апелативният съд прие, че протестът на държавното обвинение срещу пускането на Чолакова под гаранция е напълно неоснователен и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано предположение, че жената е член на организирана престъпна група на Божков.

 • Вторник, 17 Декември 2019 12:14
  Легализираха хазартния бизнес в Украйна

  Зали с игрални автомати може да бъдат отворени в хотели с три до пет звезди

 • Вторник, 17 Декември 2019 12:14
  Васил Божков обяви, че дължи 9,43 лв. данъци и пусна нова анкета

  Дaнъцитe, кoитo дължa личнo, ca в рaзмeр нa 9,43 лв.

Оставете коментар