Събота, 11 Юли 2020

Сряда, 08 Януари 2020 17:57

Лъжа е, че в България не е внасян болничен отпадък

БСП публикува документи, доказващи внос на болнични отпадъци от трети страни

По повод информацията, разпространена от медиите във връзка с твърденията на Министерството на околната среда и водите, че България не е разрешавала внос на болнични отпадъци от трети страни и ЕС, БСП публикува писмен отговор от министър Владислав Горанов, който опровергава твърденията на Министерството на околната среда и водите.

В отговора на министъра на финансите се казва, че за периода 2014-2019 г. от трети страни в България са внесени болнични отпадъци в размер на 2,9 тона.

По-рано днес от Министерството на околната среда и водите заявиха, че България не е разрешавала внос на болнични отпадъци нито от трети страни, нито от ЕС. Това става ясно от съобщение на министерството в отговор на изявления на лидера на БСП Корнелия Нинова, в които се казва, че министърът на околната среда и водите е предоставил писмо с информация за 734 000 тона отпадъци за последните 5 години, внесени от трети страни, включително болнични, които най-вероятно ще бъдат изгорени. В разпространеното от МОСВ съобщение дори се обвинява Корнелия Нинова, че „въвежда в заблуждение българската общественост и провокира напрежение и всява страх относно вноса на отпадъци“.

Резултат с изображение за болничен боклук от трети страни

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар