Понеделник, 21 Септември 2020

Петък, 31 Януари 2020 09:18

Пацо Терасата взе хазарта

Особено близката до бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев - Мария Филипова ще оглави Комисията по хазарта. Тя е работила е за него още  когато е бил зам.-министър на правосъдието (въпреки, че е спортен журналист по професия).

До момента е зам.-шеф в Комисията по финансов надзор, където приюти свои кадри Вл. Горанов.

Филипова поема хазарта, след като досегашният шеф на органа Александър Георгиев  беше задържан от въоръжени полицаи наред с няколко държавни чиновници. Причината за ареста са разлики в ставката върху всички залози между частните и държавни лотарии.  Така българският спортен тотализатор е плащал 15%  данък, докато останалите са давали по-малко върху комисионите. В резултат на разликите в определените такси бюджетът е ощетен с 210 млн. лева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Националната лотария е плащала всичко по закон”, заяви преди дни пред Свобода Европа бизнесменът Васил Божков.

Всички данъчни сметки са били известни на МФ. „През цялото това време министър е бил Владислав Горанов”, подчерта бизнесменът. 19' публикува заповедта на министъра - документ от 2015 г., с която са определени ставките на база закон, внесен от МенТа Стоянова.

Припомняме, че арестуваният Ал. Георгиев беше назначен от същия Горанов през април 2019 г. Преди това същият бе зам.-шеф в НАП към МинФин.

Източник: 19 минути

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар