Понеделник, 17 Февруари 2020

Четвъртък, 06 Февруари 2020 19:11

Гешев: Как Лозан Панов може да се разграничи от своите съдии

Много тъжно е председателят на ВКС да не познава по име съдиите в България, коментира главният прокурор

"Допълнително ще изразя мнение, че е много странно как председателят на ВКС (Лозан Панов) може да се разграничи от своите съдии – освен смешно, това е и тъжно. Как това кореспондира с претендираните ценности на средите, към които гравитира г-н Панов, нека той да даде отговор, не е въпрос на Прокуратурата. Много тъжно е председателя на ВКС да не познава по име съдиите в България - попитайте го защо, вероятно е защото е зает в международни прояви".

Това коментира по време на акцията на ГПКК „Калотина“ главният прокурор Иван Гешев по повод забраната на съдия Андон Миталов и семейството му да посещават САЩ заради участието му в "сериозна корупция" и писмото на председателя на ВКС Лозан Панов към главния прокурор дали има досъдебно производство срещу съдията и дали е провеждано разследване. По-рано днес Лозан Панов заяви по този повод, че не познава съдията Миталов.

"За председателя на ВКС - преди 3 месеца сигнализирахме за конкретния случай (с решението на съдия Миталов да пусне обвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува за Русия), но тогава той не попита нищо - интересно защо", припомни случая Иван Гешев.

"Прокуратурата никога не е коментирала българския съд, българската прокуратура уважава българския съд, с изключение на единици, които не спират да коментират прокуратурата - зад тях вероятно стоят политически интереси. Аз уважавам специализирания съд и апелативния специализиран съд, защото благодарение и на тяхната работа предстои отпадането на механизма за мониторинг. Свалям им шапка, но във всяка институция има черни овце, въпросът е да се решават проблемите", изтъкна главният прокурор.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За изявлението на Държавния департамент на САЩ той припомни: "Ние сме част от евроатлантническото семейство, взаимодействаме изключително добре с техните правоприлагащи органи и институции. Не възприемам това, което се случи вчера, като някакъв проблем, то е израз на сътрудничеството, за което говорих. Американската държава използва юридически способи, за да подпомогне борбата ни, ние сме партньори с тях".

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар