Понеделник, 28 Септември 2020

Четвъртък, 06 Февруари 2020 19:11

Гешев: Как Лозан Панов може да се разграничи от своите съдии

Много тъжно е председателят на ВКС да не познава по име съдиите в България, коментира главният прокурор

"Допълнително ще изразя мнение, че е много странно как председателят на ВКС (Лозан Панов) може да се разграничи от своите съдии – освен смешно, това е и тъжно. Как това кореспондира с претендираните ценности на средите, към които гравитира г-н Панов, нека той да даде отговор, не е въпрос на Прокуратурата. Много тъжно е председателя на ВКС да не познава по име съдиите в България - попитайте го защо, вероятно е защото е зает в международни прояви".

Това коментира по време на акцията на ГПКК „Калотина“ главният прокурор Иван Гешев по повод забраната на съдия Андон Миталов и семейството му да посещават САЩ заради участието му в "сериозна корупция" и писмото на председателя на ВКС Лозан Панов към главния прокурор дали има досъдебно производство срещу съдията и дали е провеждано разследване. По-рано днес Лозан Панов заяви по този повод, че не познава съдията Миталов.

"За председателя на ВКС - преди 3 месеца сигнализирахме за конкретния случай (с решението на съдия Миталов да пусне обвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува за Русия), но тогава той не попита нищо - интересно защо", припомни случая Иван Гешев.

"Прокуратурата никога не е коментирала българския съд, българската прокуратура уважава българския съд, с изключение на единици, които не спират да коментират прокуратурата - зад тях вероятно стоят политически интереси. Аз уважавам специализирания съд и апелативния специализиран съд, защото благодарение и на тяхната работа предстои отпадането на механизма за мониторинг. Свалям им шапка, но във всяка институция има черни овце, въпросът е да се решават проблемите", изтъкна главният прокурор.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За изявлението на Държавния департамент на САЩ той припомни: "Ние сме част от евроатлантническото семейство, взаимодействаме изключително добре с техните правоприлагащи органи и институции. Не възприемам това, което се случи вчера, като някакъв проблем, то е израз на сътрудничеството, за което говорих. Американската държава използва юридически способи, за да подпомогне борбата ни, ние сме партньори с тях".

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Февруари 2020 19:11
  Румен Петков: Бойко, кажи си! Гешев ще те разбере!

  Премиерът е заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата – че един служебен вътрешен министър ще го арестува на третия час – заради снимките с парите с пачките с евро

 • Четвъртък, 06 Февруари 2020 19:11
  Гешев: Успех на Евгени Иванов, ПРБ и Прокурорската колегия на ВСС имат нужда от компетентни членове

  Успех на колегата Евгени Иванов, който бе избран от професионалната общност. ПРБ и Прокурорската колегия на ВСС имат нужда от компетентни и почтени членове, защитаващи магистратите и независимостта на прокуратурата. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев по повод вчерашния избор в Прокурорската колегия на ВСС.

 • Четвъртък, 06 Февруари 2020 19:11
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

Оставете коментар