Събота, 08 Август 2020

Петък, 14 Февруари 2020 07:29

Уличното правосъдие на Данаил Кирилов

Снимка в социалните мрежи показва пълното незачитане на закони и морални норми, когато правосъдният министър е чакан от шофьора си

В социалните мрежи се надигна вълна от възмущение от споделянето на снимка със служебната кола на правосъдния министър Данаил Кирилов. За броени часове тя набра близо 900 споделяния, онагледявайки безпардонното отношение към закони и морални норми.

Министър Кирилов не слиза от телевизионните екрани, от които коментира правовия ред, но видимо и колата му не слиза от тротоара, където не й е мястото. Към това се добавя и наглото поведение на шофьора, който заплашва с „правосъдие” всеки опитал се да му направи забележка, че пречи на пешеходците.

Ето какво пише във Фейсбук Тодор Стоянов - свидетел на редовните гаври с минувачите:

„Всеки ден по няколко пъти този индивид /шофьорът на министъра на правосъдието Данаил Кирилов/ преседява понякога с часове паркирал на тротоара, докато го чака пред входа на блока, където живее. Простакът дори има наглостта, ако си на тротоара, да ти свирка и да те кара да слезеш на улицата, за да паркира. Когато влезеш в пререкание с него, че това е абсурдно, че е тротоар и не му е там мястото, това просто шофьорче започва да заплашва: „Знаеш ли кой съм аз?” и прочие. Моля, споделяйте, за да се знае и току-виж да се предприеме нещо.”

Ефектът от снимката, както и коментарите към нея, в голяма степен обяснява защо толкова се впечатляваме от европейски политици, снимани в метрото или на велосипед, и защо у нас не вярваме, че правосъдието е за всеки.

Снимка: фейсбук Todor Vasilev Stoyanov

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар