Четвъртък, 01 Октомври 2020

Неделя, 16 Февруари 2020 11:12

Борисов на инспекция: Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения (видео)

Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време, отбеляза премиерът и нареди до 20 дни перничани да имат вода

Премиерът Бойко Борисов заедно със зам.-министър Николай Нанков направи поредната инспекция – този път на ремонта на възлова отсечка от Околовръстно шосе.

„Това ми е любимото - да гледам как няколкостотин километра поляни и ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен - значи ще стане”, заяви Борисов.

"Спазвайте мерките за безопасност! Всеки ден - инструктаж", обърна се Борисов към работниците на обекта. "Няколкостотин ливади и поляни сме ги направили на магистрали и съоръжения", коментира Борисов, карайки джипа по-нататък трасето.

По време на проверката Борисов нареди на финансовият министър Владислав Горанов да се обади по телефона на Младен Маринов, за да бъдат разположени патрули на КАТ, които да следят движението около рисковите участъци на ремонтираното трасе.

Нанков обясни, че се води разследване на вчерашния инцидент със строители на магистрала "Хемус". Борисов даде наставления се помогне на семействата на загиналите двама работници.

"Това сме им обещали на софиянци - метрото, третия лъч и метрото - двете дъги", заяви Борисов.

"До тук са половин мили метрото съфинансирането - един милиард. Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време. А не да пуснат Околовръстното. Аз не си представям, ако не го бяхме направили Околовръстното", допълни той.

Първият лот от 16 км ще бъде пуснат, заяви зам.-министър Нанков и обясни, че се води разследване на вчерашния инцидент със строители на магистрала "Хемус". Слушайки го, Борисов даде наставления се помогне на семействата на загиналите двама работници.

Министърът на икономиката Емил Караниколов, който също придружава премиера, заяви, че ремонтът на водопровода към Перник върви с пълна сила, а Борисов заяви: "Успокойте хората там, до 20 дни ще имат вода".

Очаквайте подробности.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар