Понеделник, 30 Март 2020

Петък, 28 Февруари 2020 15:26

Арестуваха областния шеф на ВМРО в Пловдив за корупция

Стефан Послийски притежава консултантска фирма, като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция

Общинският съветник Стефан Послийски е бил арестуван днес в Пловдив. Той е задържан като съучастник в организирана престъпна група. Според информацията арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в Басейнова дирекция, съобщава ПИК.

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите. Също така е член на Контролния съвет на Фондация Пловдив-2019, припомня БНР. Занимава се с подготовка на различни проекти. На негово име има 4 дружества, с предмет на дейност консултантска дейност, разработване и изпълнение на проекти, програми и стратегии за усвояване на структурни фондове, бизнес проекти и програми, маркетингови стратегии и международна търговия, внедряване системи за качество, стопанска логистика, информационни и комуникационни технологии, изготвяне на анализи, проучвания експертни оценки в развитието на малки и средни предприятия, търговско представителство и посредничество.

Градският председател на ВМРО Борислав Инчев заяви, че не знае за въпросния арест и все още няма официално изявление от властите, поради което не може да коментира.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Послийски има далечна роднинска връзка с арестуваната шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева. Арестът идва на фона на изявлението на Красимир Каракачанов, който направи забележка на прокуратурата и на кабинета, че се "удрят" хора от Обединените патриоти, когато в страната има напрежение. Той дори заплаши, че подобна ситуация не може да продължи по този начин.

Днес полицейската акция в Басейнова дирекция бе подновена. Този път в операцията участват освен пловдивските СПС и Икономическа полиция, Специализирата прокуратура и представители на КПКОНПИ. Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар