Събота, 30 Май 2020

Петък, 28 Февруари 2020 15:26

Арестуваха областния шеф на ВМРО в Пловдив за корупция

Стефан Послийски притежава консултантска фирма, като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция

Общинският съветник Стефан Послийски е бил арестуван днес в Пловдив. Той е задържан като съучастник в организирана престъпна група. Според информацията арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в Басейнова дирекция, съобщава ПИК.

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите. Също така е член на Контролния съвет на Фондация Пловдив-2019, припомня БНР. Занимава се с подготовка на различни проекти. На негово име има 4 дружества, с предмет на дейност консултантска дейност, разработване и изпълнение на проекти, програми и стратегии за усвояване на структурни фондове, бизнес проекти и програми, маркетингови стратегии и международна търговия, внедряване системи за качество, стопанска логистика, информационни и комуникационни технологии, изготвяне на анализи, проучвания експертни оценки в развитието на малки и средни предприятия, търговско представителство и посредничество.

Градският председател на ВМРО Борислав Инчев заяви, че не знае за въпросния арест и все още няма официално изявление от властите, поради което не може да коментира.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Послийски има далечна роднинска връзка с арестуваната шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева. Арестът идва на фона на изявлението на Красимир Каракачанов, който направи забележка на прокуратурата и на кабинета, че се "удрят" хора от Обединените патриоти, когато в страната има напрежение. Той дори заплаши, че подобна ситуация не може да продължи по този начин.

Днес полицейската акция в Басейнова дирекция бе подновена. Този път в операцията участват освен пловдивските СПС и Икономическа полиция, Специализирата прокуратура и представители на КПКОНПИ. Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 28 Февруари 2020 15:26
  Емил Димитров: В министерството стоят в коридора и чакат да ги арестуват

  Томислав Дончев: Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт,  той трябва да бъде отстранен

 • Петък, 28 Февруари 2020 15:26
  Народното събрание прие отчета на Сотир Цацаров за работата на Антикорупционната комисия

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отчете работата на Антикорупционната комисия пред парламента. Със 131 гласа „за“, един – „против“ и 45 „въздържали се“ народните представители приеха Доклада на КПКОНПИ.

  От името на парламентарната антикорупционна комисията Докладът беше представен на народните представители от нейния председател Борис Ячев. Преди това беше гласувана процедура за присъствието в пленарната зала на Сотир Цацаров.

  Борис Ячев отново припомни предприетите действия срещу кметове на общини, общински съветници и други държавни служители, които попаднаха под прицела на КПКОНПИ през миналата година заради различни нарушения на законите.

 • Петък, 28 Февруари 2020 15:26
  Цацаров изпрати писмо до "Репортери без граници"

  Председателят на КПКОНПИ разяснява подробно предприетите действия и причините за тях срещу издателя на "Дневник" и "Капитал"

Оставете коментар