Сряда, 08 Юли 2020

Понеделник, 02 Март 2020 15:53

Спецсъдът оправда напълно Гриша Ганчев по делото за аферата "Захар" (допълнена)

Гриша Ганчев: Доволен съм!

Специализираният наказателен съд оправда бизнесмена Гриша Ганчев, който преди 8 години беше обвинен като ръководител на организирана престъпна група за укриване на близо 700 000 лева  неплатени данъци от продажба на захар от заводите на "Литекс Комерс" в Бургас и Девня.

Ганчев беше признат за невинен и по обвинение, че е заплашвал с убийство бившия директор на приходната агенция Красимир Стефанов, съобщи БНР.

Делото започна през 2012 година, а акцията стана популярна като "Захар". Освен Гриша Ганчев,  за участие в престъпната група подсъдими бяха синът му Данаил и още осем души.

Съдията по делото Лилия Георгиева е подписала присъдата с особено мнение. Самата присъда е 94 страници, стана известно на днешното заседание. Мотивите по нея, както и особеното мнение на съдията, ще станат ясни, когато присъдата бъде публикувана.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Освен Ганчев по делото подсъдими са синът му и още осем други, като един е починал по време на делото. Съдът оправда всички подсъдими, освен Милко Талев, който е признат за виновен в това, че е изготвил фалшиви фактури с цел неплащане на данъци. Присъдата на Талев е условна - три години с четири годишен изпитателен срок.

Прокурорът по делото заяви пред медиите, че ще прецени дали ще протестира присъдата на по-горна инстанция, след като се запознае с мотивите на съдията. Попитан дали смята за неуспех за прокуратурата това дело той отговори отрицателно.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на протест в 15 дневен срок.

„Няма да коментирам оправдателната ми присъда, не искам да говоря по тази тема, освен, че съм доволен“. Това коментира лаконично Гриша Ганчев пред Lupa.bg. Бизнесменът от Ловеч беше категоричен, че няма как да го осъдят в този процес, който, по думите му, е „скалъпен“. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар