Четвъртък, 01 Октомври 2020

Четвъртък, 05 Март 2020 19:34

Започна пореден ремонт на ремонта на “Графа”

Повредите по настилката са станали заради минаването на тежка техника през кръстовището

Започна ремонт на настилката на ул. "Граф Игнатиев" при кръстовището с ул. "Цар Шишман". Плочите на уличната настилка са се счупили само няколко месеца след приключването на цялостното обновяване на улицата - 28 май. Заедно с площад "Славейков" и прилежащите пространства ремонтът, извършен от "Джи Пи груп", бе на стойност 24.5 милиона лева.

Фирмата изпълнител по договор ще поправи за своя сметка повредените участъци, тъй като обектът е в гаранционен срок, обясни днес пред журналисти зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов. Според него повредите по настилката са станали заради минаването на тежка техника през кръстовището, съобщава "Дневник".

Ремонтът ще е до 10 март, съобщават от Столичната община. По тази причина се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с изключение на трамваите. 

Ул. "Шести септември" е затворена от двете страни на кръстовището с ул. "Граф Игнатиев", като в нея може да се влиза от ул. "Ген. Паренсов". По тази причина посоката на движение по "Паренсов" се променя временно и става от бул. "Васил Левски" към ул. "Цар Шишман".

В ремонт е и ул. "Шести септември", където "Софийска вода" подменя уличен водопровод първо в участъка между ул. "Славянска" и ул. "Иван Вазов", а после и до ул. "Гурко". Строителните работи там ще продължат до 17 март.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар