Неделя, 31 Май 2020

Неделя, 22 Март 2020 16:23

Водопроводът за Перник протече за втори път

Борисов обеща да бъде пуснат в понеделник

Нова авария е регистрирана на водопровод от София за Перник, който трябваше да спаси перничани от водния режим. Между Мало и Голямо Бучино е имало пробив по време на тест на изграденото трасе, съобщи bTV.

На място има полиция и е изграден пропусквателен пункт. Журналисти не се допускат до мястото на повредата.

От Министерството на икономиката съобщават, че аварията е станала в неделя на три свръзки. Наложило се е те да бъдат преработени.

В понеделник ще бъде пуснат водопроводът за Перник, стана ясно по време на извънредния брифинг на премиера Борисов.

Припомняме, че на 18 март водопроводът пак протече по време на изпитанията. Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км и струва 27 милиона лева.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 22 Март 2020 16:23
  Спецакция в Ботевград срещу зам.-министъра на околната среда

  Акцията е съвместна на Специализираната прокуратура, ДАНС и МВР

 • Неделя, 22 Март 2020 16:23
  Борисов: За месец докарахаме вода от Родопите за Перник

  За месец успяха да докараме вода от Родопите за Перник. Тази констатанция направи премиерът Бойко Борисов при поредната си обиколка с джипа, която този път се състоя в Перник. До него е и кмета на града Станислав Владимиров. С тях са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

 • Неделя, 22 Март 2020 16:23
  Пернишки квартал е евакуиран заради скъсана дига на шламохранилище. Прокуратурата започна проверка

  Пернишки квартал беше евакуиран, след като се скъса дига на шламохранилище с пепел от ТЕЦ "Република". Министрите Емил Караниколов, Емил Димитров и Младен Маринов пристигнаха на мястото на инцидента в пернишкия в кв. "Калкас". На място е и директорът на ГД „ПБЗН” Николай Николов, съобщи БНР.

  Министърът на вътрешните работи заяви, че няма опасност за хората, живеещи в близост до скъсаната дига. Кметът на града съобщи, че пукнатината на съоръжението вече е запушена.

  „Предприемаме  действия за запушване на пробива, който е на хвостохранилището, част от  дигата се е разрушила, изтича вода. Към този момент няма опасност за населението. Въпреки това са предприети действия за частична евакуация, ако водата потече надолу. Надяваме се тук с бързи темпове да запушим пробива и да продължим с укрепването на дигата. Всички са тук на място - и министърът на икономиката, и министърът на околната среда и водите. Очакваме да започне и проверка от националното следствие, докладвано е на главния прокурор, той разпореди проверка. Но най важното е да запушим пробива, за да не изтича надолу повече вода“.

Оставете коментар