Неделя, 12 Юли 2020

Неделя, 03 Май 2020 15:20

Троловете на Валери Симеонов нападат президента?

НФСБ разпространява опорки за атака срещу Румен Радев, целяща уронване на престижа му и настройване на хората срещу него

 

Тази седмица неколцина души разпънаха палатков лагер пред президентството за протест срещу държавния глава на България Румен Радев. Според информация на Narod.bg протестът въобще не спонтанен, а се прави от хора на партията на Валери Симеонов НФСБ, с обвинение, че президентът нямал адекватно поведение в условията на извънредно положение.

Narod.bg потвърждава твърдението си, публикувайки и опорките, по които трябва да върви атаката срещу Румен Радев. Някои от тях са откровено неадекватни, като например, че през 2017-а братът на певицата ЛиЛана – Скиръл, бил получил 390 000 лева, за да обучава бийтбоксъри по времето на служебния кабинет, назначен от Радев, пише медията и поставя въпроса: Сякаш президентът може да повлияе на някого в Агенцията за обществени поръчки, от години управлявана от хора на ГЕРБ?

Това са инструкциите за планирания гняв срещу Румен Радев

„Ако ще става президент на българите, да го прави от сега, а не да си остане президент на БСП и да си ръси друго президентство“, коментира въпреки всичко протестиращ.

Агитката на Валери Симеонов има указание да стои в палатките пред президентството докато не получи отговор на нелепите си въпроси.

Сред опорките са и фрази, които се използват и от активисти на ГЕРБ: „Господин Радев действа като президент само на една партия. На една стара партия – БСП. Чувстваме, че вече не е нашият президент.  За две години той промени обстановката и вече не е български президент, а е подвластник. Сякаш е под крилото на Корнелия Нинова.

„Постоянно имаме едно изключително мъмрене от негова страна за извънредното положение. Да, всички сме зле, но това започва да ни писва. Той насажда негативизъм между всички хора. Всички заедно трябва да излезем от тази криза, а не тепърва да правим нови избори. Не може човек, обвързан с червените, постоянно коментира колко е зле положението“, възмущават се троловете на Валери Симеонов.

Румен Радев е сред най-одобряваните политици, което очевидно дразни патриотите

Какво всъщност раздразни Валери Симеонов като стълб, на който се крепи коалиционното управление на ГЕРБ? Какво толкова "неадекватно" изрече президентът за извънредното положение, та патриотът прати свои хора на палатка пред президентството!

BIG5 ще напомни само две свои публикации:

Румен Радев: Апелите трябва да бъдат към разума и отговорността на хората, а не да се насажда страх и паника

На 14 април при посещение в Трябва държавният глава коментира: „Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да ни внушават, а това е липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки“, заяви държавният глава. Според него именно липсата на убедителни и навременни икономически мерки води до обезверяване на хората. „Трябва да се мисли България как безопасно, управляемо, контролирано ние да излизаме от това състояние. Много държави вече работят с планове и ако България не го направи сега, да започне да работи по такива планове, ние рискуваме от втора вълна“, предупреди президентът.

Президентът призовава за публичен регистър за отчитане на средствата в борбата с коронавируса при регулярна актуализация на разходите, критериите за одобряване и източниците на финансиране

Може би точно това искане на държавния глава за прозрачност и отчетност на средствата по време на кризата не се е харесало на Валери Симеонов, за да изкара хората си на въздух пред президентството? В своя позиция от 27 април Румен Радев посочва: „Необходимо е да се въведе публичен регистър за отчитане на харчените средства в борбата с коронавируса при регулярна актуализация на разходите, критериите за одобряване и източниците на финансиране. Следва да се забрани държавна финансова помощ за офшорни фирми и за такива, които имат дъщерни дружества, регистрирани в офшорни зони. Подобни ограничения вече има в някои държави от ЕС, а в други въвеждането им е на дневен ред“.

И в двете си цитирани изявления трудно може да се видят „неадекватни“ реакции или пък прокарване интересите на БСП, каквито обвинения се отправят от някои кръгове.

Може би недоволството на троловете на Валери Симеонов може да се обясни, ако разберем чии интереси засяга президентът, настоявайки за прозрачност на средствата и за план за излизане от кризата.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар