Сряда, 08 Юли 2020

Петък, 22 Май 2020 11:40

Борисов: За месец докарахаме вода от Родопите за Перник

За месец успяха да докараме вода от Родопите за Перник. Тази констатанция направи премиерът Бойко Борисов при поредната си обиколка с джипа, която този път се състоя в Перник. До него е и кмета на града Станислав Владимиров. С тях са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

Те разглеждат ремонтираните участъци в града, ВиК инфраструктурата, както и трасето на новите тръби, които бяха изградени, за да се спаси града от безводието.

Борисов се поинтересува от изградения водопровод дали е давал аварии. Кметът обяви, че не и допълни: "Много фалшиви новини се създаддоха. Той дава вода на 30 хиляди души", каза градоначалникът. Чрез изграждане на водопровод от Мало Бучино до Перник, миньорският град да се снабди с вода от язовир "Белмекен".

Премиерът пък изтъкна: "За месец докарахаме вода от Родопите за Перник". 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Горанов попита за нощния режим в града защо продължава да важи, а градоначалника на Перник му обясни, че е с цел да се предотварят евентуални щети.

Борисов се пошегува с финансовия министър Горанов, че ако Гечев гледа клипа ще си каже "Борисов му е станал шофьор. Горанов му стъпи на шията".

По време на разговорите за инфраструктурните проекти министър-председателя се върна в кметските си години. Той обяви, че София има най-евтиното метро. "Много е важно за един кмет да си направи инфраструктура. Хората първо питат за пътища, детски площадки", коментира Борисов.

Шегите продължиха и в посока избори. От разговора стана ясно, че Владимиров и Нанков работят много добре заедно, въпреки, че градоначалника е издигнат от БСП. "Както сме го подкарали ще трябва да се явим с обща листа", пошегува се Борисов.

източник: Монитор

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар