Петък, 03 Юли 2020

Сряда, 27 Май 2020 11:45

Заветите на Ламбо - в документален филм

Племенницата му Росица Обрешкова и Петя Дикова ще правят биографичния филм

 

Шест месеца след смъртта на неповторимия актьор Стефан Данаилов, неговата племенница д-р Росица Обрешкова, която е преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, си припомни за заветите на Ламбо. В студиото на bTV  тя сподели, че все по-често си спомня за него заради биографичния филм, който подготвят за него, заедно с Петя Дикова.

„Пишейки сценария, връщам много от спомените си и разкривам колко уникален и щастлив, късметлийски живот съм водила, защото съм била част от едно гигантско семейство – артисти, големи, широки хора“, добави Обрешкова.

По думите ѝ, репликата на актьора „Важно е да си добър човек“ звучи като рефрен в съзнанието ѝ.

„Той не даваше формула какво е да си добър човек, но връщайки се, обяснявам защо той беше добър човек – той помагаше винаги, никога не съдеше хората и истински се радваше на чуждия успех“, добави тя.

Обрешкова коментира, че Стефан Данаилов е създавал любов към театъра у своите студенти. „Дори една история да е скучна, той я разказваше по такъв цветущ начин и с такива образи, че ти се запленяваш“, каза още племеницата на Данаилова.

Преподавателят в НАТФИЗ добави, че Стефан Данаилов е решил да се завърне на сцената заради Аня Пенчева, а емоцията от срещата с публиката е била неописуема.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар